Dansk politi må nedprioritere mange blødere arbejdsopgaver, fordi de store politisager optager deres tid.

Landets politi er presset til det yderste. Først var der terrorbevogtningen efter terror-attentatet i København i februar, og senest har politiet forholdt sig til store flygtningegrupper, som i september strømmede ind over de danske grænser.

Det har givet en masse overarbejde til den hårdt pressede ordensmagt, og nu kan landets politikredse afsløre, hvad de ikke længere kan bruge tid på.

Det skriver Politiken.

Indbrud, mindre hærværkssager, tyveri og andet småkriminalitet er nogle af de sager, som politiet ikke har ressourcer til at gå videre med, når fortvivlede borgere ringer dem op.

»Vi optager selvfølgelig anmeldelserne, men vi gør ikke rigtig noget ved dem,« siger Jørgen Jensen, formand for Vestegnens Politiforening.

Han forklarer, at Københavns Vestegns Politi bruger meget tid på bevogtningsopgaver i indre København, men også hjælp med grænsekontrol, har en række af kredsens betjente måtte prioritere, frem for andre borgernære politiogpaver.

Også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er mærket af de store opgaver, som har fyldt meget i løbet af 2015.

I København må de blandt andet lade narkoefterforskning og det forebyggende arbejde i boligområder ligge.

»Det er udlændingekontrollen, den fremadrettede politiefterforskning, herunder narko, den fremadrettede indbrudsefterforskning, socialt udsatte boligområder, hvor man går rundt og taler med klubber og beboerne, fodpatruljer og i det hele taget de lidt blødere ting«, siger formand Michael Bergmann Møller fra Københavns Politiforening.

Ifølge Politiken viser en opgørelse fra Rigspolitiet, at de store ressourcemæssige opgaver har betydet 347.810 overarbejds-timer for dansk politi i 2015.