Efter at flere familier har anmeldt vold og chikane til Syd- og Sønderjyllands politi, efterforsker politiet nu sagen

En dreng i 0. klasse, som bliver holdt fast af to elever fra 3. klasse, mens en jævnaldrende tæver ham. En pige på ni år, der bliver rullet i glasskår. En pige på 11 år, der barrikaderer sig en time på toilettet af frygt for at få tæv. Og en pige på ti, der får et æble smidt i ansigtet.

Flere familierne fortæller i dag i avisen JydskeVestkysten om fire børns barske oplevelser på Bakkeskolen i Esbjerg, hvor 80 procent af børnene har en anden etnisk baggrund end dansk.

Nu går Syd- og Sønderjyllands politi ind i sagen, efter at tre af forældrene har politianmeldt de voldelige overgreb på deres børn begået af andre elever: '

- Det sejler fuldstændigt. Lærerne skrider ikke ind, når der opstår episoder, selv om de ser det, vender de bare det blinde øje til. Det er rystende, at det ikke får konsekvenser for dem, der står bag, siger Philip Lambertsen til JydskeVestkysten. Hans datter blev rullet i glasskår på skolen.

Andre forældre mener ikke, at det er lærernes skyld, men at de ganske enkelt ikke har muligheder for at gribe ind. Konstitueret skoleleder på Bakkeskolen Kim Bondesen Nielsen afviser dog den hårde kritik:

– Vi skrider naturligvis ind og tager fat om problemerne med det samme, hvis der er episoder af nogen art Der finder ikke en hetz sted mod enkelte grupper af børn på Bakkeskolen, heller ikke de danske, og skolen er et trygt sted for alle elever, siger Kim Bondesen Nielsen, der ligeledes afviser, at lærerne undlader at gribe ind, når der opstår episoder.

Politi: Den slags sker blandt børn

Syd- og Sønderjyllands politi ser på sagerne med stor alvor og går nu i gang med objektivt at efterforske sagen i samråd med skolens ledelse:

- Vi tror umiddelbart ikke, at overfaldene er racistisk motiverede. Hvor der er mange børn, sker den slags ting, siger Tage Jehn, politikommissær og sektionsleder i lokalpolitiet til Berlingske Nyhedsbureau.

Han kan dog endnu ikke afgøre, hvor alvorlig karakteren af overfaldene er. Politiet besøger jævnligt de små folkeskoleklasser og afholder de proaktive møder 'Samtale i stedet for vold' for at forebygge vold blandt eleverne.

Tage Jehn forestiller sig, at man godt kunne øge indsatsen i SSP-regi, som er et samarbejde mellem politi, skole og kommune.