Politi-boss afsløret i bil-fidus: Scorer kassen på at køre på arbejde

Formanden for Politiforbundet, der repræsenterer 12.000 politibetjente - Peter Ibsen - kritiseres nu for de seneste år at have scoret op imod en halv million kroner af sine medlemmers kontingentpenge på en ekstremt attraktiv kørselsordning

Højst usædvanligt har Ibsen fået erhvervskørepenge for at køre fra sit hjem i Beder ved Aarhus til forbundets kontor i København - en tur på 309 kilometer hver vej.

Siden 2004 har Ibsen opgjort sin kørsel til og fra hjemmet som ’erhvervskørsel mindst 60 gange om året’. Det giver ham 3,80 kr. per kilometer og løber således op i cirka 70.000 kroner om året.

Sagen undrer skatteadvokat Torben Bagge, der er partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen og leder firmaets afdeling for skatteproces.

- Jeg synes, sagen ser mistænkelig ud. Reglen er beregnet til, at folk kan få lov at få skattefri kørepenge, når man kører mellem arbejdspladser. Ikke for at få skattefri kørsel mellem hjem og arbejdsplads, da det regnes som privat kørsel. Politiformanden kan meget vel stå med et forklaringsproblem, siger han og oplyser, at alle andre med kørsel til arbejde må nøjes med det langt mindre kørselsfradrag i skat.

Peter Ibsen fastholder, at kørselsordningen er blevet godkendt flere gange senest i juni 2009. Men medlemmer af Politiforbundets hovedbestyrelsen slår fast, at de “aldrig før” har hørt om ordningen og ’aldrig har godkendt den’.

- Jeg kan slet ikke huske at have hørt, at den ordning er godkendt af bestyrelsen og blev overrasket, da det kom frem, siger Tom Steffensen fra Nordsjællands Politi.

Læs meget mere i BT torsdag:


- Uacceptabelt og kritisabelt

- Ballade og frustration i hovedbestyrelsen

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08