Pigen, der ikke ville dø: Carina kommer hjem til jul

Den hjerneskadede Carina Melchior, hvis skæbne ramte alle danskeres hjerter i DR-dokumentaren 'Pigen der ikke ville dø', kommer hjem til sin familie i juledagene.

- Vi henter hende på fredag, og så holder vi jul sammen. Vi glæder os til at få Carina hjem til jul, siger Carinas far Kim Melchior.

Familien henter Carina på behandlingscentret Østerskoven i Hobro, som hun efter en lang og sej kamp med Syddjurs kommune fik lov at flytte til for tre uger siden.

- Det går godt. Nu skal hun lige falde til dér, men det er et godt sted, hun er kommet hen, siger Kim Melchior om Østerskoven, der er et døgnbaseret tilbud til unge og voksne med hjerneskader.

Carina Melchior blev hårdt kvæstet ved en trafikulykke. Hun lå i koma, lægerne på Aarhus Universitetshospital havde opgivet hende og holdt møde med familien om organdonation.

Men Carina snød døden og vågnede fra sin koma. Hun har pådraget sig en skade i hjernen, og i den første tid efter ulykken gjorde hun stærke fremskridt med genoptræning på Hammel Neurocenter.

Men Syddjurs Kommune, hvor Carina bor, besluttede at flytte hende til Rehab Syd, et genoptræningstilbud primært rettet mod ældre mennesker. Familien klagede til kommunen, som gav den lov til selv at prøve at finde et bedre sted til Carina. Familien fandt Østerskoven.

- Det skal nok blive godt. Nu skal Carina lige have tid til at falde til ro efter flytningen, siger Kim Melchior, der sammen med resten af familien glæder sig til at holde jul i familiens hjem i Mørke ved Århus.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

26/08
Privatøkonomi

Spar penge: Få styr på dit boliglån

16/07
Privatøkonomi

Scor en formue: En halv million mere i pension

10/09
Privatøkonomi

Få bankbogen til at svulme

22/08