Ingen togdrift i to en halv time. Sure kunder. Medarbejdere på overarbejde. Og en endnu ukendt regning til kunderne på rejsegarantien. 

Det kommer til at koste DSB enorme summer, at en kvinde og en mand onsdag efterlod en pakke i et Øresundstog.

Det lyder som en dårlig Aarhus-historie, men onsdag var det den skinbarlige virkelighed på Københavns Hovedbanegård.





Et aarhusianske par ville spare portoen på en pakke til Sverige. Og hvad gør man så? Ja, i det konkrete tilfælde sætter man den på et Øresundstog og aftaler med modtageren, at han selv skal afhente pakken på det aftalte sted i toget.

Desværre for parret opdagede en DSB-medarbejder pakken og slog alarm.

Så den sparede hundredlas på posthuset ender nu som en millionregning for DSB, Politiet og bombeeksperterne fra Hærens ammunitionstjeneste (EOD). For ikke at tale om generne for de 50.000 passagerer, som DSB anslår, blev berørte af episoden. 

Hos DSB har man endnu ikke noget overblik over, hvor stor regningen bliver, men trafikinformationschef Tony Bispeskov lægger ikke skjul på, at pakke-episoden får betydelige omkostninger - både umiddelbart i form af aflyste tog, overarbejde og erstatninger via rejsegarantien, men også på længere sigt på DSB's image-konto.

- Det her koster helt konkret nogle penge, for vi udbetaler rejsegaranti til kunderne. Så koster det i forhold til vores image, og så koster det, fordi vi har brugt ekstra medarbejdere til at hjælpe vores kunder i den her situation, siger Tony Bispeskov til bt.dk.

Han vil ikke anslå et beløb, før DSB kender de helt præcise udgifter.

- Det er for tidligt på nuværende tidspunkt at sige præcis, hvor meget det har kostet i kroner og ører, men det er klart, at det har kostet penge, understreger han.

- Det er bedre at vente til vi har et mere håndgribeligt tal, og der går noget tid, før vi har det.

Pakken nåede ikke ud af Københavns Hovedbanegård, før den blev opdaget, og Tony Bispeskov er helt tilfreds med den måde, DSB-medarbejderne håndterede situationen.

- Så kan man bagefter sige: Var det nødvendigt? Ja, hvis man er i tvivl i sådanne situationer, så er man ikke i tvivl! Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, hverken når det drejer sig om at køre tog eller på anden vis. Sikkerhed er det vigtigste for os, og derfor tager vi også det her alvorligt og seriøst, understreger han.

Politiet har meddelt, at pakke-stundet ikke får nogle retslige konsekvenser for parret, og trafikinformationschefen vil ikke forholde sig til, om der kan blive tale om en erstatningssag fra DSB's side:

- Det har jeg overhovedet ingen kommentarer til, siger Tony Bispeskov.