Voksne arbejdsløse med psykiske diagnoser får i stigende grad hjælp til at betale for medicinen.

Mor og far bliver i stigende grad nødt til at hjælpe deres voksne børn med psykiske sygdomme, når lidelserne skal lindres.

Det vurderer Ebbe Henningsen, der er formand for foreningen Bedre Psykiatri.

»Vores oplevelse er helt klart, at antallet af pårørende, der må betale, er kraftigt stigende. Det er ikke rimeligt, for de pårørende er i forvejen i en svær situation, og mange af dem har selv problemer,« siger han til Avisen.dk.

I 2012 viste en undersøgelse fra Bedre Psykiatri, at hver fjerde af foreningens medlemmer har været nødt til at betale for medicin til en pårørende, og hver tredje medlem brugte mere end 1.000 kroner om måneden til medicin til en pårørende.

Det antal er ifølge Ebbe Henningsen steget, og det skyldes ifølge det sociale netværk Psykisk Sårbar blandet andet kontanthjælpsreformen.

»Især den seneste kontanthjælpsreform har virkelig stækket de svage, og vi kunne se resultatet med det samme. Flere og flere psykisk syge har ikke selv pengene, og uden medicinen har mange af dem større risiko for selvmord. Så flere pårørende siger, ’jamen så må vi betale<saxo:ch value="226 128 153"/>,« siger Kenneth Engstrøm, der er direktør for Psykisk Sårbar, til Avisen.dk.