Det kan blandt andet gå ud over kræftpatienter, at der er massive problemer med et ny it-system, siger læger.

København. Forsvundne ordinationer, problemer med kemoterapi og længere ventetid på behandling.

Fortrolige dokumenter fra et krisemøde med 35 overlæger på Herlev Hospital afslører, at det nye it-system Sundhedsplatformen til 2,8 milliarder kroner giver massive problemer på Herlev og Gentofte Hospitaler.

Det skriver Ekstra Bladet, der er i besiddelse af et seks sider langt referat fra et overlægerådsmøde i september.

Allerede i november skal it-systemet også implementeres på Rigshospitalet og senere resten af Region Hovedstadens hospitaler, hvor i alt 216.494 patienter blev indlagt sidste år.

I referatet konkluderer de 35 overlæger blandt andet:

- Samstemmende var overlægerne bekymrede for, hvorvidt SP (Sundhedsplatformen red.) nogensinde kommer til at fungere efter hensigten, og hvornår man kan komme tilbage til normal produktion og sikkerhed for patienterne.

Konkret har systemet givet problemer en række afdelinger, siden det blev indført i maj. Det gælder blandt andet en afdeling for patienter med kræft.

- Store problemer med kemoterapi, således i forbindelse med overgange i forløb og store problemer med ordinationerne. Til trods for at læge, sygeplejerske og farmakonom sidder sammen og lægger medicin ind, forsvinder ordinationerne, lyder det ifølge Ekstra Bladet.

Formand for Overlægeforeningen Anja Mitchell kender til dokumenterne fra krisemødet og de mange problemer med indføringen af Sundhedsplatformen.

Hun frygter, at det kan gå ud over kritisk syge patienter.

- Hvis det, man bestiller, ikke fungerer, så vil vi på et eller andet tidspunkt få nogle tal på om, at der er nogle patienter, der ikke kommer igennem deres kræftpakkeforløb, som de skal, siger Anja Mitchell til avisen.

Sundhedsplatformen skal bruges på Rigshospitalet og Glostrup Hospital om en måned. Men overlægerne fra Herlev føler et "lægefagligt ansvar og etisk forpligtelse til at advare mod, at regionen fortsætter med implementeringen".

Region Hovedstadens koncerndirektør, Svend Hartling, slår dog fast, at regionen fortsat er tryg ved planen.

/ritzau/