Danmark

Organdonorer flygter efter 'Pigen der ikke ville dø'

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Carina Melchior og familie Foto: DR

Carina giver telefonstorm hos donorregistret

DR-dokumentaren ‘Pigen der ikke ville dø’ udløser telefonstorm hos donorregistret på Rigshospitalet

- Minder mig om at jeg skal afmelde mig som organdonor grundet denne historie. De skal ikke frem provoker min død, grundet de skal bruge min organer. Fy for pokker da, skriver Frank Rose på BT’s Facebookside, og flere er enige med ham.

På baggrund af DR’s dokumentar ‘Pigen der ikke ville dø’ om Carina Melchior, der blev vist i aftes, har donorregistret oplevet en telefonstorm af henvendelser fra folk, der ikke længere ønsker at være i donorregistret.

Læs også: Familien: Carina er på det forkerte behandlingssted
Læs også: Her er Carina i dag: Drømmer om at blive student

- Vi har modtaget en del henvendelser her til morgen, ja. Vi kan ikke noget konkret antal, men ja, vi har fået flere henvendelser og spørgsmål om udmeldelse her til morgen på grund af udsendelsen i går. Sådan er det altid, når organdonation bliver omtalt og i det her tilfælde negativt. Det kan vi selvfølgelig mærke, siger Lone Jensen fra donorregistret på Rigshospitalet.

- Det er 200 % sikkert, at de mange henvendelser skyldes udsendelsen om Carina Melchior, som vi ser det, men vi indgår aldrig i en diskussion med folk eller spørger ind til deres valg. Det er et følelsesmæssigt emne for mange, siger Lone Jensen.

Læs også: Se billederne: Carina - pigen der nægtede at dø

Læs også: Carinas far: De ventede bare på min datters reservedele

For et år siden var den dengang 19-årige Carina Melchior involveret i et voldsomt trafikuheld. Hendes far, mor, søster og bror fik den værst tænkelige besked fra overlægen på Aarhus Hospital.

- Carinas hjernefunktion er ved at ebbe ud, og hjernedøden vil indtræffe, sagde Benedicte Dahlerup, som det kunne ses i DRs dokumentar ’Pigen der ikke ville dø’ i går aftes.

Familien sagde ja til, at Carinas organer måtte gives videre, men Carina snød lægerne og vågnede kort efter fra sin koma.

BT’s Facebookside udtrykker folk deres dybeste sympati for Carina Melchior og hendes kamp for at komme tilbage til livet. Mange reagerer stærkt på de fejl, lægerne har begået og altså også mod organdonation. Flere giver udtryk for, at lægerne virkede alt for ivrige efter at erklære Carina Melchior hjernedød, så de kunne få adgang til hendes organer.

Læs også: Kender du nogen, der har oplevet det samme som Mirakel-Carina?

Afstemning

Afstemning

Afstemning

Relaterede

Det læser andre