Han lader sin pegefinger ramme bordpladen, så peger han lige frem og hæver stemmen: »Hvis sund fornuft ikke sejrer, så overvejer jeg og familien at flytte til udlandet. Jeg er oprørt. Jeg har aldrig skyldt en krone i skat, jeg har betalt skat hele mit liv. Hvad er det så, de vil have? 140 pct.?«

72-årige Flemming Østergaard sidder på sit kontor på Østerbro i København. Væggene er prydet med familiefotos og billeder fra hans 13 år som direktør og bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag fodboldklubben FC København.

Men glad er han ikke

Som BT i dag fortæller, har Flemming Østergaard siden 2012 ligget i en hidtil hemmeligholdt krig med Skat, der nu ender i byretten, efter Landsskatteretten stadfæstede Skats afgørelse. Flemming Øster- gaards firma, Flemming Østergaard Management A/S, løste op gennem nullerne en ‘række opgaver’ for Parken, som han var bestyrelsesformand for.

Men Skat mener i dag, at pengene skulle være gået til Flemming Østergaard selv, der skulle have betalt personskat af pengene, fordi han, ifølge Skat, reelt var lønmodtager.

Østergaard forklarer, at hans firma i perioden også har haft andre ‘indtægter end dem, der kom fra Parken.’

Af Landsskatterettens afgørelsen fremgår det, at Østergaard-fløjen afviser, at aftalen kan sidestilles med en ansættelsesaftale, ligesom der henvises til en højesteretsdom fra 2005, hvor retten blåstemplede en, ifølge Østergaards rådgivere, sammenlignelig situation.

»Og det var ikke mig, der lavede aftalen mellem Parken og mit firma,« siger Flemming Østergaard.

Østergaard oplyser til BT, at Skat er blevet oplyst om dette. Alligevel kan man i afgørelsen fra Landsskatteretten læse, at Skat betvivler det, da der ikke er ‘fremlagt dokumentation for, at klageren (Flemming Østergaard, red.) ikke deltog i beslutningsprocesserne i de bestyrelsesmøder, hvor samarbejdsaftalen blev formuleret og besluttet.’

Østergaard har accepteret, at der skal betales personskat, men vil ikke acceptere at blive dobbeltbeskattet, som der er lagt op til nu. Han mener, at det i dag er ‘irrelevant’, hvordan parterne indrettede sig, fordi han gerne vil betale den skat, som han ifølge Skat skulle have betalt til at begynde med.

30 mio. i personskat

Og ingen skal påstå, at Flemming Østergaard er en skattespekulant, eller at han forsøger at snyde samfundet. Så klar er meldingen fra hovedpersonen selv, der for at underbygge sin pointe nu lægger sine private skatteforhold frem.

»Og jeg kunne være blevet udenlandsdansker for mange år siden, idet jeg har haft mellem 180 og 200 rejsedage i mange år,« siger han.

Han viser BT en oversigt fra sin revisor, hvoraf det fremgår, at han har betalt næsten 30 mio. kr. i personskat, mens hans firma er blevet beskattet med ca. 6,2 mio. kr. fra 2006 til 2010. Alene i årene 2008 og 2009, som skattesagen handler om, har han betalt helt præcist 16.588.801 kr. i personskat og næsten to mio. kr. i selskabsskat.

Det kan ligne skattetænkning, at pengene skal gå ind i dit firma og ikke udbetales til dig?

»Selv hvis man ser sådan på det, kan der aldrig blive tale om andet end udskydelse af skat, for når jeg hæver løn fremdadrettet, bliver der betalt skat. Det er ikke skattetænkning,« siger Flemming Østergaard.

Han tilføjer:

»Jeg har betalt mere i skat i de år, end jeg har tjent i Parken, fordi jeg har haft andre indtægter - både personligt og i firmaet.«

I Landsskatteretten fik Skat medhold i sagen. Nu går du i byretten. Hvorfor?

»Skat kommer rendende efter flere år med kravet, og jeg siger så: ‘O.k., jeg er uenig med jer, men jeg betaler.’ Men så skal jeg pludselig betale 140 pct i skat. Det er urimeligt,« siger Flemming Østergaard.