Fagforeningslederne gjorde store øjne, da SAS-formand Fritz Schur indledte et møde i marts 2010 med at bede sin sekretær ringe til hofmarskallatet for at aflyse sin bridgeaften med dronning Magrethe og prins Henrik.

Forinden havde SAS-bestyrelsen præcis som nu truet med at lade selskabet gå konkurs, fortæller formand Jakob Esposito for det danske kabinepersonalet i CUD.

Forsoningsmøde


- Det var et forløb nogenlunde som her, hvor bestyrelsen truede med at lukke selskabet og give os skylden, hvis vi ansatte ikke gik ned i løn. På et tidspunkt ønskede Schur et forsoningsmøde. Da vi ankommer, så beder han straks en sekretær ringe til hofmarskallatet og sige, at han bliver forsinket til bridge, hvilket vi fandt mærkværdigt, siger Jakob Esposito.

Med til mødet med Fritz Schur var også nuværende formand for fagforeningen FTF Bente Sorgenfrey og daværende kabineformand Verner Lundtoft. På mødet fortæller Fritz Schur bl.a., at han har kontor på Esplanaden 40. En adresse, der ligger kort fra, hvor en af danmarkshistoriens legendariske statsledere, den borgerlige leder J.B.S. Estrup, var udsat for et attentatforsøg, hvor en kugle ramte statsministerens frakkeknap i 1885. Det bringer Jakob Esposito op for Schur.

Fornem oldefar


- Så siger Fritz Schur, at det er min oldefar, så vi alle kan høre det. Siden har jeg jo opdaget, at det ikke passede og undret mig over, hvorfor han tilsyneladende ønsker at skabe en sådan mytologi om sig selv.

Historien er også fortalt i bogen ’Kammerherrens nye klæder’ af erhvervsjournalisterne Niels Sandøe, Hanne Sindbæk og Thomas Svaneborg.

Fritz Schur har ikke svaret på BTs spørgsmål om sagen.