Regeringen vil nu ændre ferieloven og dermed gøre op med, at mange må vente over et år, før de får adgang til de feriepenge, de løbende optjener.

Titusinder må hvert år holde ferie uden løn, fordi det er deres første år på arbejdsmarkedet, men det skal der lnu aves om på, skriver Politiken.

Et udvalg nedsat af regeringen med arbejdsmarkedets parter skal udarbejde et forslag til en ny ferielov, der skal gøre op med de nuværende regler for, hvor længe man skal vente på at få de feriepenge, man optjener.

Som reglerne er i dag, må man som ny på arbejdsmarkedet vente på at få sine feriepenge i op til 16 måneder, efter at man er blevet ansat og er begyndt at optjene ferieret og -penge, da ferieåret løber fra maj til maj, mens optjeningen følger kalenderåret.

Sidste efterår åbnede EU-kommissionen sag mod Danmark, fordi den mener, at den danske ferielov på dette og andre punkter strider mod lønmodtagernes ret til fire ugers betalt ferie om året.

Ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal man have ret til at kunne afholde ferie med løn i det år, man optjener den.

Det glæder fungerende formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen.

»Det har været et stort problem for nyuddannede, at de ikke har ret til at holde ferie med løn. Det er måske det første år på arbejdsmarkedet, at man har allermest brug for ferie,« siger hun til avisen.

Både Arbejdsgiverforening (DA) og LO er dog forbeholdne over for ideen om en ny ferielov, da de mener, at den nuværende lov fungerer udmærket, skriver Politiken.