Flere forældre med anden etnisk baggrund vælger at sende deres børn i en anden skole end folkeskolen, fordi de ligesom en del af forældre med dansk baggrund mener, at privat- og friskoler er bedre.

Ganske som tendensen hos resten af samfundet, vælger især ressourcestærke nydanske forældre at sende deres børn på enten fri- eller privatskole. De seneste år er flere børn end tidligere blevet meldt ind på især muslimske friskoler - på tre år er antallet steget med 25 procent fra 3.175 til 3.967, viser tal fra Undervisningsministeriet. Det skriver Politiken. Elever med dansk baggrund er blevet overhalet af elever med anden etnisk baggrund, når det drejer sig om privatskolerne. Mens 14 procent af de danske skolebørn er meldt ind på privatskoler, er den andel hos indvandrere og efterkommer oppe på 15 procent.

ER FOLKESKOLEN FOR DÅRLIG TIL AT HÅNDTERE BØRN MED EN ANDEN KULTUREL BAGGRUND END DANSK? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.
LÆS OGSÅ:
  Forældrene, der melder deres børn ind på en af de cirka 22 friskoler, som er oprettet af tyrkiske, arabiske eller andre grupper med rod i et muslimsk miljø, afspejler resten af landet. - De muslimske forældre har gjort sig nogle overvejelser om, at folkeskolen ikke er god nok. Forældrene mener, deres barn fortjener noget bedre, siger kultursociolog fra Aarhus Universitet Christian Holst til Politiken. En forklaring fra Annette Haaber Ihle, som er antropolog ved Københavns Universitet og har forsket i muslimske friskoler, er, at folkeskolen har sværere ved at håndtere børn med en anden kulturbaggrund og få dem til at føle sig velkomne. LÆS OGSÅ:  - Mindst hvert tredje barn, der går på en muslimsk fri- eller privat, følte ikke, at de blev accepteret i folkeskolen. De muslimske børn føler sig forfulgt, siger hun til Politiken.
Er folkeskolen for dårlig til at håndtere børn med en anden kulturel baggrund end dansk? Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. onsdag.