I en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag afviser SKAT, at hjemmeboende børn skal betale skat af lommepenge, også selvom barnet udfører et arbejde for forældrene. Det er kun, hvis barnet udfører arbejde i en af forældrenes firmaer, at der skal betales skat.

Dermed afviser SKAT, at reglerne skal tolkes som Jakob Rigdahl har fortalt til BT, at han var blevet vejledt om af SKAT.

Jakob Rigdahl har sit eget regnskabsfirma, og da han gennemgik de nyeste regler fra SKAT blev han opmærksom på formuleringen 'En fast aftale om løbende gensidig udveksling af tjenester kan få karakter af en kommerciel aftale, og så er det ikke længere skattefrit.'

Han giver nemlig selv sin 16-årige søn 100 kr. i lommepenge for at slå familiens græsplæne, så han tog kontakt til SKAT for at få klarhed om reglerne. Her fik han oplyst, at hans søn skulle betale skat af lommepengene.

Men det passer altså ikke slår SKAT nu fast i en pressemeddelelse.

- Et barn, der bor hjemme, er uanset barnets alder, ikke skattepligtigt af kost og logi eller af almindelige leveomkostninger, der betales af forældrene. Mindre pengebeløb – lommepenge - fra forældre til hjemmeboende børn, som hjælper til med rengøring, græsslåning og lignende almindelige huslige gøremål i familiens hjem, er ikke skattepligtige for børnene. Dette gælder dog ikke, hvis der er tale om løn for arbejde udført i forældrenes erhvervsvirksomhed, og barnet er fyldt 15 år, skriver SKAT.

Jacob Rigdahl er glad for afklaringen, men synes det er ærgerligt, at han fik et andet svar første gang.

- Det lyder godt, det er jeg glad for at høre. I princippet var det også det, der var meningen med at skrive til Skatteudvalget. Det var bare ærgerligt, at jeg fik det andet svar i første omgang, siger Jakob Rigdahl og fortsætter.

- Men jeg reagerede på det, der står i pjecen og den er i hvert fald ikke uddybet godt nok. Det vil nok være godt, hvis SKAT tydeliggør det i deres pjece, så havde vi undgået at det gav så stor blæst, siger Jakob Rigdahl.

BT har forsøgt, at få en forklaring fra SKAT, hvorfor Jakob Rigdahl fik en anden besked, og om lovteksten bør ændres, men det har ikke været muligt.