KØB PLUS!

Nu klager S-politiker over Borgen: Usmageligt

Tv-serien Borgen 'idylliserer' og 'glorificerer' prostitution, lyder kritikken fra københavnsk S-politiker, der har klaget til DR over Borgen.

Prostitution bliver fremstillet i et alt for positivt lys i DRs populære tv-serie Borgen, der for tiden bliver sendt hver søndag.

Sådan lyder kritikken fra socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen (S), der efter aftenens afsnit af Borgen har klaget til DRs bestyrelse.

- Prostitution bliver glorificeret i serien, og det, synes jeg, er usmageligt, siger han.

'Bekymrende'

Lars Aslan Rasmussen peger blandt andet på, at en piges popularitet bliver kædet sammen med, at hun prostituerer sig.

- Der er i afsnittet en person, der fortæller om en af hendes veninder, der er blevet den mest populære i klassen, fordi hun prostituerer sig, siger han.

Afstemning

Samtidig er der ifølge Lars Aslan Rasmussen flere faktuelle fejl, og det er problematisk, selv om der er tale om fiktion, mener han.

- Det er bekymrende, når man prøver at lave noget, der er fiktion tæt på virkeligheden, men at man så fordrejer det på den måde, siger Lars Aslan Rasmussen, der samtidig peger på, at de Konservative tidligere på ugen kom med samme forslag i forhold til prostitution, som tv-seriens hovedperson fremsætter i aftenens afsnit.

- Det, der er alvoren i det her afsnit, er, at der åbenbart bliver lavet politik ud fra det. De Konservative har stillet et forslag omkring prostitution, der er helt identisk med det, Birgitte Nyborg stiller, siger han.

Men Borgen er jo fiktion. Har DR ikke lov til at vise, hvad de vil?

- De har lov til at vise, hvad de har lyst til, men de må også kunne tåle at modtage kritik. De har et ansvar for, hvad de sender, og det ansvar lever de ikke op til denne gang. Der er faktisk unge kvinder, der bliver lokket af prostitutionsmiljøet, siger han.

Anmeldelse: Borgen er licensfinansieret politisk underholdning

DR svigter

I klagen, der er stilet til DRs bestyrelse, skriver Lars Aslan Rasmussen blandt andet:

- Jeg vil gerne bede Jer tage stilling til, om I synes det er rimeligt at promovere prostitution og komme med løgnagtige påstande for skatteydernes penge, for det er jo det der er tale om, skriver han og fortsætter:

- Jeg har respekt for Jeres kunstneriske frihed, men mener at I har et ansvar for hvilket billede i prøver at tegne af prostitution. Et ansvar DR fuldstændig svigter.

Synes du, at 'Borgen' fremstiller prostitution for idyllisk?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i BT tirsdag.

Din kommentar

Kommentarer

Tag et stavekursus.

Skrevet af Irene, Søndag den 24. februar 2013, 22:07

Hvis du lærte at skrive på dansk,kunne man måske få en mening ud af dit indlæg.

Egentligt er det vel fordi

Skrevet af Philip, Mandag den 11. februar 2013, 22:52

Folk er dybt bedøvede i en rus af lykke piller som de går rundt i i en rus af i deres lille boble hvor de lever deres egen lille fantasi verden og hvor virkeligheden er alt hvad der kommer ud af fjernsynet uden evne til at skelne mellem de daglige nyheder eller en fiktions/fantasi serie som Borgen.

Hvilket jo gør det meget skræmmende at vi har folkevalgte politikere som styrer landet der lever sig så langt ind i serien at de ikke kan skelne fantasi fra virkelighed men som jo også forklarer hvorfor dem i folketinget lever et liv og er i en opfattelse der er milevidt fra den danske befolknings liv.

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Mandag den 11. februar 2013, 20:14

Klage Får politiet hjælp ikke i Danmark jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn PÅ BØRNEHJEMMET HAR 1 BARN TIL JUL ER MIN BARN I DANMARK OG BRØNDBY KOMMUNE ER KORRUPT

Tag hjem

Skrevet af Danskeren, Søndag den 24. februar 2013, 22:04

Hva rager din unge os andre.
Hvis du er utilfreds,så tag hjem hvor du kommer fra.

Godt Teater

Skrevet af Niels Ole Høilund, Mandag den 11. februar 2013, 16:25

Det er utroligt som der fares op over Borgen. Det er og bliver fiktion. Hvorfor er der ingen af de vise der brokker sig over alt det intetsignende bras der sendes af danske og udenlandske kanaler.

hjælpppp

Skrevet af emil, Torsdag den 7. februar 2013, 17:44

http://www.erepublik.com/en/referrer/manudivi

gratis browser spil, som er en næsten tro kopi af virkeligheden. Arbejde, krig, politik, handel mm. daglig brug 5 min og op efter.
Hvis du kan lide strategi spil, er dette lige noget for dig
virtuelle danmark behøver din hjælp

Veluddannede kvinde. Der vil have gjort købes sex forbudet

Skrevet af H.C, Tirsdag den 5. februar 2013, 16:30

Det er de velmenende politikere og veluddannede middelklassekvinder, karrierekvinder: Der vil have gjort købes sex forbudet. Der kom med deres ny vundet, moralske vurderinger. Der vil fortælle andre kvinder, hvad der er godt for dem, og hvad der er skadeligt for dem. Men som ikke vil lytte, når de kvinder insisterer på selv at have en mening. De er så meget middelklassekvinder, karrierekvinder som politikere er. At de ikke har tid til sex med deres mænd. At sex er blevet unaturlig for dem. Det er kun når der skal børn til at sex er tillad.

Den rige pige sagde til den fattige

Skrevet af H.C, Tirsdag den 5. februar 2013, 01:27

Eller også vil samfundet ikke havde, at den 'lykkelige luder' findes. det viser hvor sværet det er for politiker. og for kvinder med magt. der har alt hvad de kan pege på. der vil komme og fortælle andre kvinder. hvordan de skal leve deres live og deres sexlive.

Ro på battet..

Skrevet af Regitze B, Tirsdag den 5. februar 2013, 01:02

Jeg glæder mig da over at de vender synspuntet lidt for gamle konservative spader, som der sidder rundt i Danmark. Jeg tror på at Borgen har overdrevet situationen lidt, men de har fået et budskab frem om fordomme, og det har jeg respekt for.

Prostitution

Skrevet af Maria Dammeyer, Mandag den 4. februar 2013, 22:56

Prostitution er noget møj. Det er nedbrydende. Hvis man som prostitueret vil hævde, at det ikke er nedbrydende for 'en, så kan man nok finde de kvinder eller mænd, der føler sig nedbrudt over, at den de skulle dele sex med, vælger at få det behov opfyldt hos en prostitueret i stedet for. Der er jo sommetider tre parter. Den prostituerede, kunden og kundens kæreste eller ægtefælle.
Jeg tror ikke at sex skal adskilles fra kærlighed. De to ting hører sammen. Sex binder mennesker sammen. Intimiteten er en kærlighedsklæring. Det hører til i et parforhold, hvor man investerer i hinanden. Dertil hører også evnen til at udsætte seksuelle behov eller fortrænge dem, hvis det er hensigtsmæssigt i en given situation.

Det er ikke ulovlig at være Sexarbejde.

Skrevet af H.C, Tirsdag den 5. februar 2013, 17:06

Du vil ikke havde, at den 'lykkelige luder' findes. Sexarbejde har alle dag været her. Siden de første mennesker på jorden. Sunde og sikre arbejdsvilkår samt de samme rettigheder, som gælder for andre arbejdende, er den bedste beskyttelse for kvinden, der ønsker at leve af prostitution.
Erkender vi, at prostitution ikke forsvinder, så længe vi fastholder vores historiske syn på kvinder, køn og seksualitet, så bør vi vise respekt over for de kvinder, der vælger at leve af deres krop på en måde, som samfundet reelt opfordrer dem til.
Prostituerede bør have retten til at organisere sig i fagforeninger og mulighed for at skabe sikre, sunde og i øvrigt rimelige arbejdsvilkår.
Samtidig må vi så arbejde for, at få vores samfund til at ændre synet på kvinder og for at udligne de uligheder, der fører til, at kvinder og mænd ser salg af kvindens seksuelle ydelser som en levevej.
Legalisering, retten til at organisere sig, fagforeninger og en anerkendelse af faget kan give kvinder, der selv ønsker at leve af deres krop, rettigheder og sikkerhed.
Organisering kan samtidig skabe rammerne for, at kvinder, der kommer ind i prostitution ved tvang, hjælpes ud af miljøet på værdig vis. Måden vi i dag forholder os til sexarbejde, vanskeliggør assistancen til kvinder, der har brug for hjælp. Samtidig sætter det de frivillige, selvstændige sexarbejdere i en uværdig position uden rettigheder og sikkerhed.
En kriminalisering vil skjule prostitution fra de myndigheder og hjælpeorganisationer, der kan mindske nogle af de negative følger. Det har vi set i de tilfælde hvor sexarbejde er blevet forbudt ved lov.
Vil vi ændre på kvindens salg af sine seksuelle ydelser, skal vi ændre samfundets opfattelse af kvinder, køn og seksualitet. Alt andet er ugennemtænkt symptombehandling og det rene hykleri.

Lad os som samfund stop og hjælpe de der ofre for. Trafficking eller andre former for udnyttelse af kvinder, Der kom fra Afrika, Øst Europa. De der som barn har være udsat overgreb, der leve i deres ejet stokholm syndrom ,som ikke frivilligt har valgt at blive sexarbejdere

uduelighed

Skrevet af Emil, Mandag den 4. februar 2013, 22:03

Det er utrolig at politikerne ikke andet at give sig til.!!,Men det er det samme her i Aalborg,her spilder de tiden på e-cig regler,istedet for at tage fat på de virklige problemer..!!

Sig mig en gang er folk skrup ravende sindsyge og skizofrene

Skrevet af Philip, Mandag den 4. februar 2013, 21:06

Når de ikke kan skille fantasi fra virkelighed ?

Her sidder voksne mennesker og rundt omkring går visse og tror hvad de ser i en film og på billeder uanset emnet på filmen er den rene og virkelige verden og sandhed.

Med den slags forældre er det sgu ikke mærkeligt der efterhånden vokser en hel generation af tumper og halv og hel debile op,for jeg og mange andre har efterhånden fornemmelsen af at man er omgivet af idioter.

Enig

Skrevet af Jørgen Thomsen, Mandag den 4. februar 2013, 20:18

Tjaaah Lars Aslan, I Borgen fremstilles også politikere med intakt integritet .... Så burde du jo vide at der er tale om fiktion!

Enig

Skrevet af Jørgen Thomsen, Mandag den 4. februar 2013, 20:18

Tjaaah Lars Aslan, I Borgen fremstilles også politikere med intakt integritet .... Så burde du jo vide at der er tale om fiktion!

Hold nu op

Skrevet af JP, Mandag den 4. februar 2013, 17:44

denne serie er fiktion, de der ikke kan fatte det, burde se et andet program eller lytte til et radioprogram.
Fiktion tager ofte udgangsdpunkt i virkeligheden, det ville være fint, hvis en politiker kunne skelne mellem fakta og fiktion, ellers har vedkommende et problem.

Zzzzz

Skrevet af Morten, Mandag den 4. februar 2013, 17:02

Hold da kæft hvor er jeg træt af Birgitte Nyborg... Mage til radikal og amoralsk spade skal man da lede længe efter...!

Skæg for sig og snot for sig.

Skrevet af Birger Chr. Nielsen, Mandag den 4. februar 2013, 16:56

Det var jo desværre hvad man ku' forvente. En politiker, der farer op over en dramaserie, fiktion, en opdigtet historie. Tænk hvis de samme politikere, der reagerer på dette, ville reagere lige så højrøstet og måske ligefrem effektivt, på alle de uhyrligheder, der kommer frem i nyhedsmedierne.
Hvad med DSBs lobbyvirksomhed?
Hvad med de arbejdsløse, der bliver uden dagpenge?
Hvad med......... ja der vel emner nok at tage sig af i det virkelige liv. Det er meget trist, at politikere ikke kan skælne mellem fiktion og virkelighed.

Hvor er brækspanden!

Skrevet af J. Hansen, Mandag den 4. februar 2013, 16:36

Vil BT med dette tåbelige spørgsmål have danskerne til at tro at det amatøragtige radikale pladder beslægtet med barbieddukkens foretrukne sopeopera Sex and the City, kan bruges til at udlede noget som helst om politiske spørgsmål?

Underligt Aslan ikke har klaget over

Skrevet af Torben, Mandag den 4. februar 2013, 16:23

de tidligere afsnit, hvor jeg mener serien har glorificeret røde / radikale holdninger.
Hvorfor klager han ikke over f.eks at Thestrup udstilles som arketypen på en politiker fra Dansk Folkeparti og at de "blå" generelt udstilles som følelseskolde og kyniske frem for de bløde venstrefløjs og radikale politikere.
Serien er i mine øjne rød propaganda, som alt andet, der kommer fra DR

tv licens kontra politikere

Skrevet af mette, Mandag den 4. februar 2013, 15:26

Nu bliver DR kritiseret for deres udgave af Borgen, af en politiker. Om det er ok at lave et afsnit som minder om virkeligheden. Og han nævner at det er offentlighedens licens der financerer dette.
Så vil jeg godt vide hvordan det går til at regerings medlemmer skal sidde på første række til MGP i Boxen. Har de fået billetterne gratis fra DR ?? Fordi det er europæiske MGP. Har de selv betalt og bestilt billetter til de første rækker eller er det DR og licens betalere som financerer deres billetter??? Tankevækkende at så mange fra folketinget har så gode pladser...

Og hvad så!

Skrevet af Ida, Mandag den 4. februar 2013, 15:12

Borgen er en Tv-serie altså er det fiktion, den ligger sig tæt op ad virkeligheden og viser en dramatiseret udgave af politik i Danmark. Det lidt skræmmende at de konservative går ind og vil lovgive på baggrund af en Tv-serie. Men de viser i det mindste initiativ også er det da lige meget og det kommer fra en serie.
Men det ændre jo ikke ved spørgsmålet om prostitueret skal have bedre arbejdsvilkår.
Lars Aslan Rasmussen siger at i sidste afsnit af borgen kunne man høre om en pige der var populær fordi hun prostituerede sig. Og nej det var ikke det der blev sagt, hun blev bare ikke mindre populær af at prostituere sig. Der er altså en forskel!
At lave politik på en serie er måske ikke det bedste, men DR viste da i det mindste en side som ikke er så belyst. Jeg synes DR kunne have været mere kritiske, men resultatet har jeg noget i mod.

Åh altså!

Skrevet af Anne , Mandag den 4. februar 2013, 15:09

Han har åbenbart været for forarget over forsøget på en mere nuanceret, og mindre stigmatiserende debat, til at koncentrere sig om hvad der i virkeligheden blev sagt.

- “Der er i afsnittet en person, der fortæller om en af hendes veninder, der er blevet den mest populære i klassen, fordi hun prostituerer sig, siger han.“

Det var altså ikke hvad jeg hørte.
Nok var hun populær, men var ikke blevet det i kraft af sit virke som prostitueret, men var netop populær FØR hun blev prostitueret. Et billede på at "ludere" ikke kun er små, misforståede stakler der mangle opmærksomhed. Spin af værste skuffe.

Åh altså!

Skrevet af Anne , Mandag den 4. februar 2013, 15:09

Han har åbenbart været for forarget over forsøget på en mere nuanceret, og mindre stigmatiserende debat, til at koncentrere sig om hvad der i virkeligheden blev sagt.

- “Der er i afsnittet en person, der fortæller om en af hendes veninder, der er blevet den mest populære i klassen, fordi hun prostituerer sig, siger han.“

Det var altså ikke hvad jeg hørte.
Nok var hun populær, men var ikke blevet det i kraft af sit virke som prostitueret, men var netop populær FØR hun blev prostitueret. Et billede på at "ludere" ikke kun er små, misforståede stakler der mangle opmærksomhed. Spin af værste skuffe.

Nu må du...

Skrevet af Mads, Mandag den 4. februar 2013, 14:50

Jeg synes også det er usmageligt som "The fast & Furious" for det til at fremstå sejt at kører vanvittigt i trafikken!.........

Er der nogen der har informeret manden om at det ikke er en dokumentar?

....

Skrevet af Michelle, Mandag den 4. februar 2013, 14:24

Det er en serie. Skrevet af en kok. Pas dit arbejde. Fjols.

politik

Skrevet af John Christensen, Mandag den 4. februar 2013, 14:15

Lars Rasmussen! Hvem er han?

endelig ordentlig tv

Skrevet af nina fabritius, Mandag den 4. februar 2013, 14:04

jeg synes for en gangs skyld der e tale om god og kvalificeret tv der viser en sag meget mere nuanceret end vi nogensinde oplever andre steder - herunder i medierne der altid er bundet af en bestemt vinkel. Skønt at komme i tvivl om ens egen mening flere gange gennem udsendelsen! Jeg synes slet ikke udsendelsen glorificerede prostitution - den lagde bare op til at der kan være flere sandheder end én om emnet, og at det måske kan være fornuftigt at hjælpe de prostituerede der er - de vil alligevel altid være der! Stor ros til Borgen!

Hvem lyver

Skrevet af Dennis Uhlenfeldt, Mandag den 4. februar 2013, 13:33

At socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen klager over, at DRs bestyrelse bringer løgnagtige påstande på skatteborgernes regning, burde bringes med megaskrift og blinkende lygter, set i forhold til hvad DR bragte i valgkampen om socialdemokraternes valgløfter.

Hvem lyver

Skrevet af Dennis Uhlenfeldt, Mandag den 4. februar 2013, 13:33

At socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen klager over, at DRs bestyrelse bringer løgnagtige påstande på skatteborgernes regning, burde bringes med megaskrift og blinkende lygter, set i forhold til hvad DR bragte i valgkampen om socialdemokraternes valgløfter.