Tidligere onsdag havde Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) for en kort stund skiftet borgmesterkontoret ud med styrehuset på en stor gravko.

Det skriver TV2 Syd.

Således var borgmesteren inviteret af Danish Crown i Blans ved Sønderborg til at tage det første spadestik i slagteriets udvidelse med et stort anlæg til rygning af bacon, som skal stå færdig til foråret i 2018.

Og når det nye røgeri endelig står færdigt, vil Erik Lauritzen med rette kunne kalde sig borgmester i Danmarks baconhovedstad. Tidligere har slagteriet nemlig kun stået for forarbejdelsen og saltningen af baconen, hvorefter de sendte kødet til udlandet for at blive saltet – nu samler Danish Crown hele produktionen hos sig selv.

»Den danske bacon har et stærkt navn internationalt, så det her er en rigtig god dag, og jeg er meget stolt,« siger Erik Lauritzen til BT.

Danish Crown i Blans er med sine knap 1.000 ansatte et af områdets største arbejdspladser, og derfor er udvidelsen vand på borgmester Erik Lauritzens mølle.

»Der er ingen tvivl om, at vi af flere omgange har været nervøs for den store arbejdsplads i vores kommune, og med den krise, der har været i landbruget med nedgang i svineproduktionen, har vi været lidt nervøse for, om vi kunne blive ved med at opretholde slagteriet,« siger Erik Lauritzen til BT.

Danish Crown har investeret omkring 70 millioner kroner i det nye røgeri, som forventes at genere 10 arbejdspladser. Borgmesteren forventer, at udvidelsen vil skabe noget ro om slagteriet, som flere gange har været truet af lukning.

»Alt i alt er det en glædelig ting for landbruget, Sønderborg Kommune og svineproduktionen i det hele taget. Der kommer ikke en masse nye arbejdspladser med denne nye udvidelse, men det sikrer de arbejdspladser, der er der i forvejen,« siger han.

Langt størstedelen af den bacon, der bliver produceret hos slagteriet i Blans, eksporteres til det engelske marked, som hver uge får tilsendt 700 tons. Danish Crown i Blans slagter cirka 62.000 svin om ugen.