Danmark

Norwegian er rasende efter SAS-redning: Det er total galskab!

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Den administrerende direktør for Norwegian, Bjørn Kjos, er rasende, efter det blev klart, at den danske, norske og svenske stat alle er klar til at hjælpe konkurrenten SAS ud af en økonomisk krise. Arkivfoto. Foto: Malte Kristiansen

Mens flyselskabet SAS kan glæde sig over, at det blev reddet i 11. time, da Danmark, Norge og Sverige gav en statsgaranti for selskabets redningsplan, så er konkurrenten Norwegian rasende.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian mener nemlig, at det er dybt konkurrenceforvridende, at Danmark, Norge og Sverige hjælper SAS.

- Dette bliver ikke sidste gang, at man bruger skattekroner på denne her måde er efter min mening total galskab, siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos til norsk TV2.

Læs også: Fat det nu, SAS-folk: Sidste udkald!

Bjørn Kjos vredesudbrud kommer efter, at det mandag blev offentliggjort, at både Danmark, Norge og Sverige har sagt god for en statstgaranti til SAS. Statsgarantien gør, at det kriseramte SAS får mulighed for at udvide sin kassekredit fra 3,1 milliarder svenske kroner til 3,5 milliarder svenske kroner. Den danske stat har indvilget i at stille en statsgaranti på 435 danske millioner kroner, mens Norge garanterer for 500 millioner svenske kroner. Den svenske stats samt de syv banker, der låner SAS penge, garanterer for resten. 

Læs også: Eksperter om SAS: Drastisk, usædvanligt og udueligt

Men ifølge Norwegian bør staterne overhovedet ikke blande sig i SAS' redningsplan.

- Det er konkurrence-forvridende - man kan jo stille sig modspørgsmålet, om Norwegian ville få en tilsvarende garanti fra staten, siger Anne-Sissel Skånvik, der er kommunikationsdirektør hos Norwegian til norsk TV2. Hun tilføjer, at hun er sikker på, at Norwegian ikke ville få samme hjælp, hvis lavprisselskabet kom i krise.

Læs også: Brüchmann: Hit med pengene eller vi lukker!

Norwegian er så harm over det, som selskabet mener er særbehandling, at selskabet vil rejse sagen over for EU i håb om, at statsgarantien bliver stoppet.

Den norske erhvervsminister Tron Giske afviser dog, at hjælpen til SAS er konkurrenceforvridende.

- Vi mener, at dette holder sig indenfor EUs regler, og vi deler jo syn med to andre EU-medlemmer, nemlig Sverige og Danmark, siger Giske til norsk TV2.

Relaterede

Det læser andre