Den 45-årige it-specialist, der er mistænkt for at have lækket personfølsomme oplysninger til ugebladet Se og Hør om kendte og kongeliges kreditkortbrug, er sendt hjem af storbanken Nordea.

Siden marts har han løst opgaver for Nordea, men det er nu slut. Det fortæller Nordeas pressechef, Stephan Ghisler-Solvang, til bt.dk:

- Vi fik den første henvendelse i går fra et medie (om at manden løste opgaver for Nordea, red), og derefter har vi taget fat på sagen. Vi har kontaktet vores leverandør og bedt dem om at stille en anden konsulent til rådighed. For som sagen er fremstillet i medierne, kan vi ikke leve med, at den mindste mistanke er knyttet til os.

Mandag kunne BT afsløre, at ugebladet Se og Hør, ifølge en ny bog, der udkom tirsdag, i mindst fire år - fra 2008 til 2012 - har betalt it-specialisten, der via sit arbejde havde mulighed for at overvåge kendte og kongeliges kreditkortbrug, for at levere oplysninger til Se og Hør. 'Tys-tys-kilden', som han internt blev døbt på Se og Hør, arbejdede på daværende tidspunkt i IBM, der løste opgaver for Nets.

Ifølge BTs oplysninger har den 45-årige it-specialist siden arbejdet for Nordeas underleverandør, Fujitsu. Her siger presseansvarlig Susanne Berland, at den 45-årige har været selvstændig og været tilknyttet Fujitsu på konsulentbasis.

- Men når vores kunder beder os om en anden konsulent, lytter vi selvfølgelig til det, siger Susanne Berland og oplyser, at selskabet nu er gået i gang med at undersøge sagen.

Stephan Ghisler-Solvang forklarer, at Se og Hørs mulige spion har arbejdet med Nordeas interne overvågningssystemer, så han har ikke haft adgang til personfølsomme oplysninger.

- Vi ved, hvilke systemer han har haft adgang til, og det har alene været interne overvågningssystemer - primært af kapitalmarkedshandler, som han har haft adgang til. Han har ikke kunnet se ind i databaserne og heller ikke se indholdet i f.eks. handlerne. Han har alene kunnet se, om systemerne virkede, og hvis de ikke gjorde, så har han fået dem op at køre igen, siger Stephan Ghisler-Solvang.

Så I føler jer overbevist om, at han ikke har kunnet lave det samme hos jer, som han angiveligt har gjort hos IBM?

- Ja, det gør vi.

Så I undersøger det ikke?

- I lyset af den mediedækning der har været, vil vi se selvfølgelig se vores logfiler igennem og se, om der skulle have været uregelmæssigheder. Men med de sikkerhedsproducer og det, som manden har lavet for os, har han ikke haft adgang til personfølsomme oplysninger.

Hvor længe har han arbejdet for jer?

- I denne omgang har han arbejdet for vores underleverandør hos os siden slutningen af marts, og jeg kan bekræfte, at han tidligere har løst opgaver hos vores underleverandør for os.

I lyset af denne sag har det så givet jer anledning til at se jeres producer igennem, så det ikke kan ske hos jer?

- Det er klart, at vi undersøger, om alt er, som det skal være hos os. Men vi har meget omfattende sikkerhedsprocedurer for, hvordan personfølsomme oplysninger og data skal håndteres. Derfor har vi også bedt vores underleverandør om en redegørelse. Vi vil gerne sikre os, at vores procedurer lever op til de standarder, som vi har, siger Stephan Ghisler-Solvang.