I knap et år har den 38-årige Morten Resen arbejdet for at stable sin egen lille virksomhed på benene, efter han stoppede som vært på Go' Morgen Danmark tilbage i februar 2016.

Men springet ud i iværksætteri - eller mareridtet, som han selv formulerer det - var med en sikkerhedsline spændt rundt om livet. Han kunne falde, men ikke dybere end at rollen som vært på Go' Morgen Danmark ikke var længere end et opkald væk, hvis iværksætterdrømmen skulle briste.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Aftalen med cheferne på det populære TV 2-morgenprogram var nemlig, at Morten Resen blot var på orlov i et år og til hver en tid kunne vende tilbage til sendefladen frem til 1. februar 2017, hvis han skulle ønske det. Men sådan er det ikke længere.

Morten Resen har nemlig skåret linen over og er nu endegyldigt færdig som tv-vært, fortæller han sin podcast, der kan hentes senere onsdag. I stedet er alt sat ind på at få hans virksomhed GoLittle, der er en slags Tripadvisor for børnefamiler, op at køre.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jo, det er sgu da mega skræmmende. Jeg har cuttet alt, så nu er der ikke nogen penge. Der er ingen ting. Jeg har jo altid haft den her orlovskontrakt med TV 2 i baghovedet, men den er der ikke mere. Hvis det her ikke lykkes, så har jeg brugt en farlig stor del af det, jeg skal leve af, når jeg bliver gammel,« siger Morten Resen, da BT møder den nu tidligere tv-værts i et nedlagt pakhus på Amager, der i dag fungerer som kontor for Morten Resen.

På det moderne og meget mørke plankebord foran ham ligger hans telefon. En iPhone i plus-størrelsen, der med jævne mellemrum lyser op og bipper, mens han fortæller om hele den rutschebanetur, det har været at sige farvel til fast månedlig indkomst, pensionsopsparing, sygeforsikring, de umenneskelige arbejdstider, den runde sofa i tv-studiet og sendefladen hos Go' Morgen Danmark.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

For der var faktisk ikke rigtig nogen plan med det hele.

»Jeg anede ikke, hvad jeg skulle. Jeg vidste bare, at det jeg lavede nu, det var for hårdt,« siger han og afbryder sig selv med et »godmorgen« til en kollega.

»Jeg måtte finde noget, der var lige så sjovt - eller sjovere.«

'De bedste år af mit liv'

Idéen til GoLittle opstod, da Morten Resen og hans kone tilbragte en ferie i USA med deres børn, hvor de frustreret forsøgte at finde et spisested eller en legeplads, uden der var tale om det helt store sommerland eller en decideret turistattraktion.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

I ni år har den tidligere radiovært på P3 været noget nær det første, danskere over hele landet så, efter de havde slået øjnene op om morgenen. Men mødetiderne og behovet for ikke at skulle sove i smug, mens han legede med Lego med sine to børn, når han en sjælden gang var vågen samtidig med dem, overskyggede til sidst glæden ved morgenjobbet og kollegerne.

»Det har en udløbsdato, når man arbejder på den måde. Og det skal ikke lyde som noget jammer, for det var uden sammenligning de bedste ni år af mit arbejdsliv. Derfor kan det ofte være svært at tale med folk om, for så har man jo masser af fri og god løn, mener mange, men det bliver man altså ligeglad med til sidst,« fortæller Morten Resen, der gik på orlov fra værtsrollen 1. februar 2016.

Det var først måneder efter, at han kastede sig over iværksætteriet og lavede et podcast om det. I podcasten lovede Morten Resen, at alt, hvad han foretog sig i forbindelse med iværksætteriet, ville være 'synligt' for lytterne. Alle samtaler med investorer, forretningspartnere og private samtaler med konen Marlene kunne høres i podcasten.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jeg tror, at mange synes det er fedt, at folk får lov til at få et indblik i de processer, der er i iværksætteri. Man hører jo ofte om de her virksomheder, der pludselig bare er en millionsucces. Men hvad vil det sige, at man pludselig stifter et ApS, samtaler med investorer, og at man skal have sine kone og nærmeste til at skrive under på, at hun giver afkald på alt det, som hun været en stor del af fra starten, hvis vi en dag bliver skilt.«

Hele den proces har været følsom for Morten Resen og Marlene, og det har ført parrets samtaler ud i nogle afkroge, som de ikke tidligere har været i.

»Og det er bare grænseoverskridende. Tænk at skulle tage hjem til sin kone og sige, 'du har været med til at starte det her op, men du skal skrive under på, at går vi fra hinanden, så får du ikke en skid'. Bare det at skulle nævne ordet skilsmisse er i virkeligheden grænseoverskridende.«

Livet uden løn

Med vaklende grund under sig skulle Morten Resen og Marlene pludselig få dagligdagen til at køre uden nogen penge - eller jo, de havde da penge. Der var lidt opsparing at tage af og hertil den pensionsopsparing, som de egentlig skal leve af, når de fylder 67, og som iøvrigt bliver massivt beskattet. Det er dyre penge, som Morten Resen grinende pointerer.

»Men det har været skide skægt, og jeg fortryder da måske om lidt, når der ikke er flere penge tilbage, for det har da uden tvivl været den dårligste forretning, jeg nogensinde har lavet,« fortæller han og lægger benene på tværs af bænken, som han sidder på.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Og der var da en periode i efteråret, hvor det hele blev for meget. Jeg havde så mange ting over hovedet med GoLittle og forskellige foredrag. Og der sagde jeg til mig selv, at hvis det skal være sådan her, så gider jeg ikke mere. Det er jo i virkeligheden dybt uansvarligt at kaste sig ud i sådan et projekt med kone, to børn og hus,«

Og hvad så nu? Seerne kommer ikke til at se Morten Resen på deres tv-skærm - i hvert fald ikke foreløbig. Han har dog lovet sine gamle chefer på TV 2, at de er de første, han ringer til, hvis han en dag skulle ombestemme sig. Og så er der ellers bare udsigt til at kunne kalde sig virksomhedsejer. Han tvivler dog på, at han nogensinde bliver den her hårde forretningsmand, der kan fyre folk. For han har det ikke i sig. Men den bekymring skubber han foran sig.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Nu skal vi bare finde ud af, om nogen gider at spytte penge i det her, for hvis ikke der er det, så er jeg på røven, og så holder det kun nogle måneder.«

Allerede nu ser det dog ud til, at GoLittle er på rette vej. I samarbejde med virksomheden Shape har Morten Resen fået udviklet en prototype til app'en, ligesom at Just-Eat stifteren Jesper Buch i en af Morten Resens podcast også har udvist interesse for projektet.