Mobiltelefonen har ofte slet intet signal i lejlighederne i Isbjerget. Beboerne må ud på altanerne for at tale i telefon.

Da arkitekter og ingeniører konstruerede prestigebyggeriet Isbjerget på havnen, glemte de én helt væsentlig ting:

At mobiltelefonen i dag er vores faste ledsager, som vi bruger over alt - også i sofaen foran fjernsynet, i sengen og på badeværelset.

Det kan man ikke i lejlighederne i Isbjerget. Dertil er betonvæggene og de særlige glasruder for tykke.

Mobildækningen inde i selve bygningen er så dårlig, at samtaler og sms’er ofte ikke går igennem. Helt galt er det på de nederste etager.

Lige siden de første beboere flyttede ind i foråret, har de klaget over mobilproblemerne til Isbjergets ejer, Pension Danmark. Uden at der er sket ret meget.

Og nu begynder lejerne at flygte fra det signalløse luksusbyggeri.

»Den manglende mobildækning er hovedårsagen til, at jeg er flyttet fra Isbjerget. Havde det fungeret, var jeg blevet boende,« siger Tenna Klit, der efter ni måneder i Isbjerget netop har kvittet 2. sals-lejligheden.

Og havde den unge læge ikke bundet sig til en ni-måneders lejekontrakt, var hun flyttet for længe siden.

»Var jeg meget mere end en meter fra vinduet eller altanen, kunne jeg slet ikke få signal. Og selv om jeg stod klemt op ad ruden, faldt forbindelsen ud. Jeg skulle ud på altanen, hvis jeg skulle bruge telefonen. Det er et kæmpestort irritationsmoment i hverdagen,« siger Tenna Klit og fortsætter:

»På trods af alle vores klager, ville ejeren ikke gøre noget ved problemet. Og så tænkte jeg: Godt, så smutter jeg.«

Avisen har talt med en række nuværende og tidligere lejere i Isbjerget, der alle klager over mangelfuld mobildækning.

»Det var en af grundene til, at jeg flyttede fra Isbjerget. Det er nogle superlækre lejligheder, men det duer ikke, at man ikke kan kommunikere med familie, venner og arbejde, når man er hjemme,« siger håndboldspilleren Nikolaj Veje Rasmussen.

Pension Danmark, der ejer Isbjerget, har fået et teleselskab til at stille en ekstra mast op udenfor, men det er ifølge beboerne langt fra nok til, at mobilsignalet kan kæmpe sig ordentlig vej ind gennem byggeriets beton og tre-lags vinduer.