DF vil ramme Brønderslev Kommune på pengepungen. Men det kan man ikke, siger minister.

Selvom det allerede er slået fast med syv-tommer søm, at flere kommuner har svigtet i sagen fra Brønderslev, hvor 10 børn blev udsat for omfattende vanrøgt, uden at nogen greb ind, så vil det ingen konsekvenser få. 

Det oplyser socialminister Benedikte Kiær nu i et svar til Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen, der har bedt ministeren redegøre for, hvilke sanktioner man kan give kommuner, der svigter. 

Ministeren henviser til, at det er Ankestyrelsen, der er den øverste instans på området, og forklarer, at det eneste styrelsen reelt kan gøre er at udstede kritik.

- Ankestyrelsen har efter lovgivningen ikke mulighed for at pålægge kommuner eller andre offentlige myndigheder økonomiske sanktioner i konkrete sager, oplyser ministeren og afviser samtidigt muligheden for at gå ind overtage opgaver for kommuner, der svigter. 

Svaret huer bestemt ikke Dansk Folkepartis Martin Henriksen. 

- Jeg synes, det er rystende, at man kan svigte så massivt uden at det får nogen form for konsekvenser. I den konkrete sag mener jeg, der burde have været konsekvenser for fx Brønderslev Kommune, det kunne enten være ved at give dem en passende bøde, eller simpelthen gøre det muligt at overtage nogle af deres arbejdsgange, når de nu ikke selv kan finde ud af det, siger han.

Som loven er strikket sammen i øjeblikket kan Ankestyrelsen dog reelt ikke gøre meget mere end at give kommunerne en efterretning. 

- Den lov vil vi nu arbejde for at få lavet om, lyder det fra DFeren. 

Ankestyrelsen har udtalt kritik af både Lolland og Brønderslev Kommune i den såkaldte Brønderslev-sag.