Manu Sareen er medlem af folkekirken for at være en del af det danske fællesskab. Og han er klar til at lave ændringer i de årelange, til tider forældede traditioner i kirken.

Det var ikke for at pleje en glødende tro, at kirkeminister Manu Sareen (R) blev medlem af folkekirken. For han var slet ikke sikker på, hvad han troede på. I stedet meldte den indisk-fødte politiker sig ind for at være en del af det danske fællesskab. Og det har ikke ændret sig siden, skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg er lige så tvivlende i dag som dengang og har meget svært ved at få Gud ind i min livsligning, siger han i et interview med avisen.

Store kirkelige forandringer

Den danske folkekirke er ved at undergå store forandringer med Sareen i spidsen. En ny styrelseslov skal laves, homovielser skal foreslås som en lovmæssig rettighed, og efteråret vil byde på et lovforslag om kirkelukninger. Og netop disse emner er betændte, og der skal derfor trædes varsomt, erkender ministeren.

LÆS OGSÅ: 

- Man kan ikke sammenligne det med at lukke en skole. Der hører f.eks. ofte en kirkegård med til kirken, hvor der ligger folk begravet, siger han til Fyens Stiftstidende.

HVORDAN GØR MANU SAREEN DET SOM KIRKEMINISTER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Hvor mange kirker, der må dreje nøglen om, vil Sareen ikke sætte tal på, og han afviser også at vurdere, hvor mange kirkegængere en kirke skal have for at blive ved med at huse gudstjenester.

Pengene skal bruges bedst

- Det er ikke vigtigt for mig. Hvis der er et behov, skal vi ikke trække tæppet væk, siger han og understreger, at det heller ikke handler om at fyre præster:

LÆS OGSÅ: 

- De får selvfølgelig stilling et andet sted. Og så er der følelserne over for kirken, der altid har ligget der. Jeg tror, at folkekirken er en meget større del af medlemmernes ubevidste dna, end de selv regner med. De bruger den måske ikke særlig meget, men de vil have, at den skal være der. Og det skal man have respekt for, siger han og fortsætter.

- Omvendt skal folkekirken også bruge pengene bedst muligt, når riget fattes penge.

Hvordan synes du, at Manu Sareen gør det som kirkeminister? Er det godt, at han laver en masse om, eller skulle han hellere lade folkekirken være, som den er?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.