KØB PLUS!

Minister efter fange-fadæse: Uacceptabelt!

Sundhedsminister Astrid Krag er ikke just imponeret over, at det retspsykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus i går tog en 20-årig sindssyg drabsmand på gå-tur, mindre end to måneder efter han blev dømt, hvilket resulterede i, at han nu er flygtet. 

- Det siger sig selv, at personfarlige patienter ikke bør kunne flygte fra et retspsykiatrisk hospital. Derfor er det selvfølgelig også uacceptabelt, når det sker. Det må regionen, der har ansvar for hospitalet, også være enig i. Jeg går derfor også ud fra, at regionsformanden vil bede om en redegørelse og følge op på sagen, siger Astrid Krag i et skriftligt svar til BT.

Og det er lige præcis, hvad regionsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, har tænkt sig.
 
- Jeg er ikke tilfreds. Det er simpelthen ikke godt nok, at det her kan ske, så kort tid efter en dom. Man skal altså være helt sikker, før man lukker sådan en mand ud. Og derfor har jeg nu bedt administrationen om en redegørelse, som jeg forventer at have på mandag, siger han.

Stak af fra udgang kort efter dom: Derfor gik de tur med farlig drabsmand

Det undrer ham især, at det kan ske på netop regionens afdeling i Risskov, idet man også tidligere har haft store problemer med undvegne fanger her. 

- Jeg er derfor meget ærgerlig over, at det nu sker igen. Og jeg er noget utryg ved den beslutning, man her har truffet.

Den 20-årige drabsmand, Dannie Sejberg Meldgaard, efterlyses nu af Østjyllands Politi, som råder folk til at kontakte politiet, hvis de ser ham.  

Manden er 189 cm høj, spinkel af bygning, med lyst kort klippet hår. Han er iført grå hue, sort t-shirt, blå cardigan, kort mørk vindjakke med tern, hvide sko og posede cowboybukser med rødt print på højre ben.

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT TAGE EN DØMT DRABSMAND PÅ UDGANG TO MÅNEDER EFTER DOMMEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK.   

Afstemning

 

Din kommentar

Kommentarer

fangeflugt

Skrevet af evajust@nielsen.mail.dk , Mandag den 26. november 2012, 16:06

Astrid Krag er helt uden for befolkningens række vidde, mordere af denne type, skal have livstids straf, og jeg mener livstid uden mulighed for parole. Aller helst går jeg ind for dødsstraf i disse meget umenneskelige tilfælde. Det kan ikke være rigtigt at fanger den ene gang efter den anden bare stikker af. En morder skal kun gå i lukket område til gåture, så der ingen mulighed er for at stikke af. Man kunne evt. lave en gård på str. med en fodboldbane, med 2-3 meter hegn man ikke kan klatre eller klippe i. Men nej, ofrene fik dødsstraf, det får morderne ikke, de får ikke engang livstid. Kun en behandling hvor lægerne TROR at fangerne har fået det bedre. Det får de bare ikke, de vil altid være et problem for den almindelige befolkning
Astrid Krag og alle i andre politikere at sige det ikke er tilfredsstillende er det samme som at sige, - det interesserer mig ikke -
dette er nu min mening

jeg gir dig ret

Skrevet af preben theis jeppesen, Tirsdag den 27. november 2012, 02:13

han skal bare dø han har smadret hele min familie og er skyld i at mit barnebarn skal vokse op uden en far kun hans død er godt nok så vi ikke skal spekulerer på hvad han kan finde på når han kommer ud hvis de lukker ham ud vil jeg gører alt for at ende hans liv så min familie kan føle sig sikker. Jeg er så gal at de efter kun 2 måneder han fik sin dom er han ude at spaserer med 2 kvinder det skulle ikke kunde ladesig gører :-(

Det sker jo hele tiden

Skrevet af Anne, Søndag den 25. november 2012, 10:47

Hvad er der galt med en jernkugle om anklen, eller en kæde om anklen. Det kunne man finde ud af i gamle dage. I dag skal de kriminelle have det godt og rart, ja de kriminelle har det bedre end de enlige syge på kontanthjælp i vores samfund.

Lad kompetencen bestemme!

Skrevet af Steen, Lørdag den 24. november 2012, 19:07

Hvor ville det være befriende, hvis man for en gangs skyld kunne lade fornuften og ekspertisen bestemme på det retspolitiske område. Og ikke medier og efterfølgende politikere med populistiske bevæggrunde.

Det er en skændsel at opleve i hvor høj grad sagligheden er forsvundet i den retspolitiske debat, men i stedet er blevet afløst af diffuse henvisninger til retsfølelser. Noget så vigtigt som retspolitik må aldrig være styret af følelse, men bør altid være båret af fornuft. Dette også hvad angår udgange, prøveløsladele og straflængde; dette ikke af hensyn til forbryderen, men udelukkende af hensynet til samfundet.
.

Krænkelse af rettigheder?

Skrevet af Sus, Lørdag den 24. november 2012, 18:55

Kunne det ikke være undgået med en evt. fodlænke med gps?

Rettelse til Ann "Vend skytset den rigtige vej"

Skrevet af Hans Larsen, Lørdag den 24. november 2012, 18:43

Kære Ann. det du skriver i din kommentar er direkte fejlagtig, Vedkommende patient er idømt en dom til anbringelse. En sådan dom er ALTID tidsubestemt, altså en dom uden tidsbegrænsning.
Jeg ved ikke hvor du har dine informationer fra, men prøv at chekke fakta.
Har selv arbejdet indenfor retspsykiatrien i en lang årerække, så jeg mener at vide hvad jeg taler om.

Fejlagtigt?

Skrevet af Ann, Lørdag den 24. november 2012, 19:35

@ Hans Larsen
Jeg forholder mig til artiklens tekst, og der fremgår, at pågældende patient har en behandlingsdom. Om du så ved noget andet skal jeg ikke kunne sige. De forskellige foranstaltninger er jeg udmærket inde, jeg har arbejdet i retspsykiatrien i årevis.
Hvis du læser mit første indlæg kan du da også læse, at jeg netop skriver, at en anbringelsesdom er væsentlig anderledes end en behandlingsdom, i og med at den f.eks. er tidsubestemt. I forhold til udgang er der da også stor forskel på de to foranstaltninger.

Behandlingsdom versus anbringelsesdom

Skrevet af Elisabeth, Lørdag den 24. november 2012, 16:39

Hvis man giver en morder en behandlingsdom med udgang efter 2 mdr eller 14 mdr så er man jo også ret tyndhjernet.
En morder bør vel få anbringelsesdom eller varetægtfængsel efter min mening. Det både præventivt og for de pårørende.
Hvad mener i andre?
Skal loven ændres??

Læs nu for pokker hvad der står!!

Skrevet af Poul, Lørdag den 24. november 2012, 16:43

Man kan ikke idømmed varetægtsfængsel. En varetægtsfængsling er det der foregår efter retsplejeloven, hvis der er bestyrket nistanke m at man er skyldig i en given sigtelse. Når man får dom er man ikke længere varetægtsfængslet. Og manden havde en dom til anbringelse!!!!

Begreber galt i halsen

Skrevet af Poul, Lørdag den 24. november 2012, 16:15

Må jeg korrigere både pøbelen og journalisterne! Manden var idømt en dom til anbringelse på psykiatrisk afd.på ubestemt tid, hvilket betyder han ikke kan udskrives, før en evt. domsændring til en behandlingsdom. Det man man med rimelighed kan klandre personalet for er den vurdering, der ligger til grund for beslutningen om at patienten havde udgang med 2 kvindelige personaler. Og endelig så kan man få det indtryk at manden kun har været i behandling i 2 mdr- men forud for domsafsigelsen har han siddet varetægtsfængslet i surrogat i næsten 1 år- så han har været i behandling i 14 mdr.

Vend skytset den rigtige vej!

Skrevet af Ann, Lørdag den 24. november 2012, 15:46

Alternativt kan man skyde på retssystemet, der vælger at give mange drabsmænd en behandlingsdom istedet for en anbringelsesdom. Den sidste giver sygehuset lovhjemmel til at holde på patienten lige så længe det er nødvendigt.

Vend skytset den rigtige vej!

Skrevet af Ann, Lørdag den 24. november 2012, 15:44

Nu er det jo sådan fat, at selv de ansatte på de psykiatriske sygehuse skal overholde loven. Og ifølge den kan man kun holde en behandlingsdømt bag låste døre i sammenlagt ET år ud af de fem en sådan dom varer. Altså arbejdes der fra starten på at den dømte skal ud, så man ikke fyrer det hele år af fra starten. Så er dommen nemlig ikke en snus værd, da man ikke længere kan indlægge den dømte i henhold til den.
Lad være med at skyde på de ansatte, der bare følger loven - skyd på de pladderhumanistiske politikere der lavede den!!!!!!

Idiot

Skrevet af Bjarne Andersen, Lørdag den 24. november 2012, 15:29

Der er kun en sikker måde at opbevare psykopater på, lås dem inde og mur dørfyldningen til, efterlad kun en sprække så der kan komme en tallerken ind, og smid derefter nøglen væk.

hoho

Skrevet af tommy møller, Mandag den 26. november 2012, 15:14

måske du sku låse dig selv inde eller det er du måske allerede eller du sku blive mentalundersøgt så en læge kun skrive du er helt væk i din egen verden , og derfor skal låses inde på de forslag du selv har nævnt ,

Interview med ledelsen på retpsykiatrisk Riskov og ansvarlige po

Skrevet af Elisabeth, Lørdag den 24. november 2012, 15:14

Dette kan simpelhen ikke fortsætte!
Vi må have BT og andre medier til at følge op på dette og vi mangler i den grad et interview med de ansvarlige.

Hvis en læge begår gentagne grove fejl bliver han fyret. Hvis en ledelse begår gentagne grove fejl bør den også fyres.

Kom så i gang med de fyringer!

Skrevet af Anna E., Lørdag den 24. november 2012, 15:13

Psykiatriske overlæger og deres pladder-sygeplejersker er jo uden for pædagogisk rækkevidde. De fatter kun fyringer

Fyr disse inkompetente fjolser!

Skrevet af Thomas H. Rasmussen, Lørdag den 24. november 2012, 15:12

Så fyr dog de inkompetente fjolser som står for sikkerheden i både fængsler og pyskiatriske hospitaler! De passer jo ikke deres arbejde! For nylig havde vi også et grotesk eksempel fra statsfængslet i Nyborg hvor en farlig fange flygtede iklædt en burka!! Tænk hvis en almindelig borger bliver dræbt på grund af denne slendrian! Og hvordan kan en morder få udgang? De skal alle have benlænker/håndjern på hvis de endelig er ude at gå en tur!

Psykopatvældet breder sig

Skrevet af Leif Westergaard, Lørdag den 24. november 2012, 15:09

1) Først får en forsvarsadvokat erklæret en psykopat for sindsyg i retten

2) Så får en ligeglad psykiatrisk overlæge, psykopaten sluppet løs på 2 måneder!!

Bundlinie: En total bananstat - hvor statsmagten er for svag til at beskytte dets borgere.

Mon de overhovedet duer til at have med farlige fanger at gøre

Skrevet af Ninna Larsen, Lørdag den 24. november 2012, 14:48

Jeg fatter ikke, hvordan de kan tage en farlig fange med på en
udflugt. Han burde overhovedet ikke komme ud og gå i det fri
foreløbig, og hvis det er livsnødvendigt, så burde han være lænket
til en stærk mand, der kan "håndtere" situationen og ikke være på "gåtur" med to kvinder.
Nu skal en masse mennesker gå rundt og være bange for, om denne mand igen slår til og dræber en, el. om han vil hævne sig over evt. vidner i hans sag. Og hvad koster det ikke vort samfund af ressourcer, hver gang det sker. Dem - der tillader disse udflugter burde selv bures inde for uansvarlig embedsførelse.
Gang på gang må man konstatere, at vort retssystem ikke er
gearet til farlige personer i deres varetægt. Nu må det være nok.

problemet

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 14:47

Problemet er, at de smarte jurister lusker forbryderne ind i hospitalsvæsenet i stedet for i kriminalforsorgen, hvor de hører til.

Fangeflugt

Skrevet af Leif Hansen, Lørdag den 24. november 2012, 14:47

De ansvarlige for dette utilgivelige svigt, må være lige så sindsyge, som fangen, der smuttede. De burde fyres på stedet

Komisk

Skrevet af Jan, Lørdag den 24. november 2012, 14:45

Hé hé, det er jo sket en del gange før. Det er så langt ude at det er komisk. Det er typisk med sådan nogle bløde søde pædagoger eller hvad de nu er. De tænker typisk, "manden er syg det er synd for ham, og han virker jo så rar". De tager mere hensyn til ham, end ofrene.
Som sædvanlig er der ingen konsekvens, ligesom de andre gange. Nogle politikere råber lidt når sagen er varm, og det er så det.
Der må da være nogle precedurer der er brudt. Vi snakker to søde kvinder der skal gå rundt med en sindsyg morder. Når man ser det i film, tænker man altid, at det er urealistisk, men det gøres for at øge spændingen i filmen.
Det har intet med manglende ressourcer at gøre, de havde jo råd til at have to kvinder der kunne hygge om ham.

Alt ved det gamle med Bent Hansen

Skrevet af Allan, Lørdag den 24. november 2012, 14:42

VI SKAL IKKE HAVE FLERE REDEGØRELSER, BENT HANSEN. STOP DINE SOCIALDEMOKRATISKE SYLTEKRUKKER OG SPARK DE ANSVARLIGE UD MED DET SAMME.

En kugle om benet ! ...

Skrevet af Niels, Lørdag den 24. november 2012, 14:21

Uforståeligt at de nogensinde skal ud, - det er jo netop det straffen for mord går ud på, - indespærring for livstid ! - og det burde være til de dør. Skal de af en eller anden tynd og pladderhumanistisk grund uden for fænslets vægge, - da skal det være lænket på arme og ben, - hvad fanden bilder myndighederne sig ind, at risikere normale menneskers liv på den uansvarlige måde de omgås mordere.

ikke lukkes ud

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 14:20

Han skal da ikke lukkes ud.
Når han er rask nok til at blive udskrevet fra hospitalet, skal han overføres til fængslet og afsone sin forbrydelse.
Han har jo myrdet en mand og skaffet liget af vejen.
Altså fra 16 år - livstid.

han skal aldrig ud

Skrevet af preben theis jeppesen , Mandag den 26. november 2012, 14:35

jeg er svigerfar til drabte og jeg er rasende på systemet lås ham inde og smid nøglerne væk langttttt vækkkk anklaeren låved at hans sag først kunne tages op om 10 år og derefter hvert 5 år så hvad fanden skulle han allerrede ud på gåtur for det kan jeg ikke forstå åååå er så gal :-(

Hr. Svigerfar.

Skrevet af Thomas Nielsen, Mandag den 3. december 2012, 20:02

Ærlig talt Preben, så burde du skamme dig, virkelig skamme dig. Om du er svigerfar eller ej, så burde du kunne se udover over din egen smålige lyst til hævn over dette individ. Måden hvorpå vedkommende straffes har i sidste ende ikke noget med dig og dit væsen at gøre, lige meget hvilke dårligdomme han eventuelt kan have påført dig, selv hvis han har dræbt din svigersøn. Om så han skulle spærres inde resten af livet, og samtidigt tvangsfikseres/medicineres hver dag, eller om han blot var blevet idømt et 2-ugers evaluerings-ophold og derefter var gået fri, så har det i bund og grund ikke noget med dig at gøre.
Ja, du har måske gennemgået et tab, men at bare projicere din vrede og sorg ud mod omverden og fokusere på et andet menneskes straf og elendighed, vil ikke løse sorgen ved dit tab, det vil snare bare gøre dig til en mere bitter og vred mand. Den dag den pådømte skal dø, vil han møde sin ægte dom, på samme måde som du selv vil, og selvom vedkommende måske har taget et liv, så har det efter alt at dømme været i form af en mental afmagt, eftersom han han er endt hvor han er, hvilket der i det hinsides vil blive taget højde for.
Hvor at du derimod allerede nu ser ud til at være langt dårligere stillet, eftersom du desværre virker til at være fuldt ud bevidst om dine hævngerrige og straf-fikserede tanker, og den slags bliver der ikke set godt på.
I sidste ende kan kun Gud dømme os, og folk der selv forsøger at dømme eller straffe andre mennesker, bestemme over dem, eller ønsker at se dette ske, er nogle af dem der står til at blive dømt aller hårdest selv.