Den helt igennem fantastiske video, hvor en løve krammer en mand, gik viral-amok i Danmark for 14 dage siden. På kort tid have utallige medier skrevet om den virale succes og videoens 300.000 visninger på Youtube.

Videoen er optaget i Modisa Wildlife Project, som er et reservat i Botswana grundlagt af danske Mikkel Legarth og hans tyske makker Valentin Gruener. I videoen ser man Valentin Gruener åbne lågen til en indhegning, hvor en løve går rundt. Løven springer ud af den åbne låge og direkte i favnen på Gruener, som får en ordentlig løvekrammer.

Succesen stoppede ikke med den danske medieekstase. Efter fascinationen i Danmark ebbede ud, levede videoen nemlig videre på nettet, og for to dage siden nåede den sendefladen på den amerikanske tv-station CNN.

- Det var helt uvirkeligt, da CNN kontaktede os for at høre, om de måtte bruge videoen i deres tv-udsendelse. Det havde jeg helt sikkert ikke regnet med, fortæller Mikkel Bille Legarth.

Millioner af likes
Efter videoen blev vist på CNN, er opmærksomheden om løvekrammet eksploderet på ny. Over 2 millioner mennesker har set videoen på Youtube, og Modisas facebookopslag er gået verden rundt. 48 millioner facebookbrugere har på en eller anden måde set opslag fra løvereservatet, og næsten 6 millioner mennesker verden over har liket, delt og kommenteret opslag på facebook i løbet af seks dage.

Mikkel Bille Legarth er overvældet over opmærksomheden.

- For mig og Valentin er det jo helt normalt at kramme Sirga (løven, Red.). Så det har været sjovt at se, at folk er så vilde med noget, vi oplever til hverdag. Men det er fedt, siger han.

Selvom det selvfølgelig er sjovt at være i centrum af mediernes søgelys, er det vigtigere for Legarth og Gruener, at opmærksomheden kan bruges til at tale løvernes sag.

- Der er heldigvis flere mennesker, som har fået lyst til at besøge os og se, hvad vi laver, og det er jo det, vi helst vil have. At vise verden at løverne har det hårdt på grund af konflikter med lokale bønder, og at løvernes område bliver mindre og mindre, forklarer Mikkel Bille Legarth.

Succesen er opstået så hurtigt, at Modisa-grundlæggerne ikke har haft en chance for at forberede sig på det. I takt med opmærksomheden har flere spurgt om muligheden for at donere til reservatets drift, men den tanke havde først for nylig strejfet Mikkel Bille Legarth. Nu er han så i gang med at oprette en forening i Danmark, så projektet kan modtage donationer.

Modisa Wildlife Project ligger i Botswana og er en slags park, hvor Legarth og Gruener har opfostret forskellige store kattedyr, som ikke kunne klare sig i naturen. Løven i videoen mistede for eksempel sin familie som helt lille og kunne derfor ikke klare sig selv.