Det er ikke længere et særsyn, at studerende opbygger en SU-gæld på mere end en kvart million kroner.

Siden 2003 er antallet af personer, der forlader studiet med en SU-gæld på 250.000 kroner eller mere næsten blevet femdoblet.

Ifølge tal fra Statens Administration, der står for at indkræve studiegæld, var der i 2011 5.889 færdiguddannede, der skyldte mere end en kvart million, mens der blot var 1.217 i 2003. Hvis man tæller de studerende med, som endnu ikke havde afsluttet studiet, så var der tale om 8.104 storskyldnere. Det skriver Politiken.

Den store SU-gæld er et kæmpe problem, især for dem der aldrig bliver færdige med studiet, mener Per Christian Andersen, der er formand for SU-rådet.

- De er virkelig på røven. Tilmed får mange af dem også taget nogle hamrende dyre kviklån oveni. Vi har flere gange drøftet, hvad vi skal gøre med den gruppe unge. Vi synes ikke, at gældsrådgivning er uddannelsesinstitutionernes bord, men nu vil vi tage det op med ministeren, siger han til Politiken.

Men uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener ikke, at der er nok i den gruppe, som SU-formanden nævner, til at gøre det til et problem, der skal gøres noget ved nu og her.

- Jeg synes først, at der er grund til bekymring, hvis de studerende afbryder deres uddannelse og har en stor gæld. Og det sker ikke i alarmerende omfang, siger ministeren til Politiken.