Københavns Vestegns Politi har opsporet tidligere ansat i SAS og sigtet ham for at lække fortrolige oplysninger om kendtes flyrejser til ugebladet.

Det kunne Radio24syv oplyse fredag eftermiddag. Oplysningen bekræftes af den sigtedes forsvarsadvokat, Morten Bjerregaard Nielsen:

»Jeg kan bekræfte, at politiet har sigtet en tidligere ansat i SAS, som jeg repræsenterer. Jeg mener ikke, at der er grundlag for en sigtelse, og det er min opfattelse, at sigtelsen vil blive frafaldet. Og hvis politiet mod forventning tiltaler min klient, er jeg overbevist om, at han bliver frifundet,« skriver Morten Bjerregaard Nielsen i en sms til bt.dk.

Se og Hør-sagen eksploderede i danske medier, da BT - med afsæt i bogen 'Livet, det forbandede' af tidl. Se og Hør-journalist Ken B Rasmussen - i slutningen af april sidste år kunne fortælle, at ugebladet i flere år havde overvåget kendtes og kongeliges brug af kreditkort.

En it-specialist havde - mod betaling - fodret bladets journalister med informationer om store og små indkøb overalt i verden, som han trak ud af det nuværende Nets' systemer. Ved hjælp af disse oplysninger kunne Se og Hør finde kendte danskere over hele verden.

Men da sagen rullede i 2014 kom det også frem, at ugebladet også havde haft en kilde, der kunne levere oplysninger om de kendtes flyrejser, så ugebladets journalister vidste, hvor de kendte rejste hen. Det er angiveligt denne kilde, som politiet nu har fundet og sigtet.

Vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi, der efterforsker sagen, er tavs om de nye oplysninger.

»Det har jeg ingen kommentarer til,« siger han til bt.dk.

Udover den tidligere SAS-ansatte er otte personer og Aller Media A/ S, der udgiver Se og Hør, sigtet for bl. a. hacking, bestikkelse og overtrædelse af markedsføringslovens bestemmelser om forretningshemmeligheder.

Tidligere i august beskrev BT, at politiet i løbet af sommeren har sendt en del bevismateriale til de sigtedes forsvarere ligesom de sigtede er blevet genafhørt.

Hvornår politiet afslutter efterforskningen er uklart. Ligesom det ikke ligger fast, hvornår der foreligger et anklageskrift.