Det danske politi knokler løs. En vagtplan fra en politibetjent hos Københavns Vestegns Politi, som BT er kommet i besiddelse af, viser, at arbejdsuger på over 50 timer og inddragelse af fridage ikke er usædvanligt. Det bliver bekræftet af Jørgen Jensen, der er formand for Vestegnens Politiforening.

Dansk Folkeparti have gjort noget ved de mange overarbejdstimer ved at uddanne flere betjente, som skal fjerne presset fra den nuværende politistyrke, fortæller DFs stedfortrædende retsordfører Peter Kofod Poulsen til BT.

Han mener ikke, det er i orden, at politibetjentene har så mange timer, og Dansk Folkeparti vil derfor tage en snak med justitsminister Søren Pind (V) for at gøre noget ved problemet.

Helt præcist skal Danmark have 2000 flere politibetjente, mener Peter Kofod Poulsen, der er stedfortræder, mens retsordfører Peter Skaarup er på ferie.

»Som politibetjent bliver man udsat for stressende og pressede situationer, og det skal man kunne håndtere. Så man skal være udhvilet, når man møder på arbejde,« siger Peter Kofod Poulsen.

Det er dog ikke altid muligt for politibetjentene at være udhvilede. Ifølge reglerne har de ret til 11 timers hvile mellem to vagter.

Sådan er det ikke unormalt, at en politibetjents skema kan se ud.
Sådan er det ikke unormalt, at en politibetjents skema kan se ud.
Vis mere

Men hos politiet kan den regel overskrides én gang om ugen, hvilket betyder, at betjente én dag om ugen kan blive vagtsat kun otte timer efter den foregående vagt.

Det sker også ofte, at fridage bliver inddraget med kort varsel. Helt ned til fem minutter før en vagt, kan de danske betjente blive kaldt ind på arbejde og få en kompensation på 50 procent i timetillæg. Det betyder, at en vagt på 12 timer bliver til 18 timer i overarbejdstillæg.

»Det er ikke fair. Man skal have tid til at tage sig af familie ved siden af arbejdet, og man skal have tid til andet end arbejde, så man kan være frisk til at arbejde,« siger Peter Kofod Poulsen.

De 2000 ekstra politibetjente skal derfor give plads til, at de nuværende politifolk får mulighed for at holde fri og afspadsere de mange opsparede timer, fortæller Peter Kofod Poulsen.

Derudover vil politikeren gerne have en politiskole mere, så optaget på uddannelsen kan øges.

Politiuddannelsen tager tre år, så hvis Dansk Folkeparti får sit ønske opfyldt vil effekten først være mærkbar om nogle år.