Halvdelen af de offentligt ansatte siger ifølge en ny rapport, at de kender til brud på informationssikkerheden på deres arbejdsplads.

Brud på IT-sikkerheden på de offentlige arbejdspladser er tilsyneladende ikke et ukendt fænomen. I hvert fald ikke hvis man spørger de ansatte selv.

I en ny rapport fra KMD Analyse erkender halvdelen af de offentligt ansatte, at enten de selv eller deres kolleger har begået brud på informationssikkerheden på deres arbejdsplads.

Tallene viser, at der fortsat er en del at hente, når det handler om informationssikkerhed på de offentlige arbejdspladser, mener Rasmus Theede, koncernsikkerhedschef i KMD:

»Det er selvfølgelig bekymrende, at halvdelen af de offentligt ansatte har oplevet brud på sikkerheden, og at hver femte medarbejder eksempelvis finder behov for at dele deres personlige brugernavn og adgangskode med kolleger,« siger han.

Rasmus Theede mener dog, at informationssikkerhed ikke kan varetages af IT-systemer alene.

»Vi er nødt til at have brugeren med hele vejen for at undgå databrud. Især i det offentlige hvor langt de fleste sikkerhedshændelser sker grundet menneskelige fejl,« siger han.

Analysen viser også, at danskerne er bekymrede for at udlevere personlige data på nettet. Dog er de villige til at dele data om dem selv, hvis de får personlige fordele ud af det såsom en rabat eller lignende.

»Informationssikkerhed er på agendaen hos danskerne, der bredt set gør en aktiv indsats for at beskytte sig mod vira og lignende. Danskerne besidder også en sund skepsis, når det handler om brugen af internettjenester, der er kendt for at anvende opsamlede data til markedsføring og lignende,« siger Rasmus Theede.

Rapporten »Informationssikkerhed i det offentlige« er baseret på to landsdækkende spørgeskemaundersøgelser med deltagelse af henholdsvis 1.001 offentligt ansatte og 1.002 repræsentativt udvalgte borgere.