Makabert fund afsløret af Bodil: Menneskeknogler lå i strandkanten

Strandgæster ved Ore Strand ved Vordingborg gjorde mandag et meget opsigtvækkende fund, da de var på vandretur langs vandet.

Efter stormen Bodil havde været på besøg, lå der nemlig flere tænder og menneskeknogler i strandkanten, skriver TV2 ØST. På billedet er der tale om kæbe og ansigtsknogler.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fundet resterne af en død person. Men efter slidmærkerne på tænderne kan vi også se, at det er en person, der er død i middelalderen eller tidligere, siger museumsinspektør Dorthe Wille-Jørgensen til TV2 ØST.

Strandgæsterne kontaktede straks Museum Sydøstdanmark, der tirsdag formiddag arbejder på at grave liget ud.

Ifølge TV2 ØST dukkede liget frem af en skrænt, som bølgerne har gnavet af under stormen.

Gravplads

Dorthe Wille-Jørgensen har blandt andet fundet rester af den dødes kranie og kan med sikkerhed sige, at der er tale om en grav.

- Det er ikke en død person, der er skyllet op på stranden, og så er blevet dækket af jord ved en tilfældighed. Vi kan se, at der er gravet en grav omkring den døde. Men om det er en egentlig gravplads, vi har fundet, er endnu for tidligt at sige, siger hun til TV2 ØST.

Museumsinspektøren skal nu blandt andet kortlægge retningen af graven og se, om der kan findes flere knoglerester på stedet.

Bomber fundet i Nordsjælland

Den døde person er ikke det eneste opsigtvækkende fund, der er gjort langs i de danske kyster efter stormen Bodil. På Liseleje strand i Nordsjælland fandt en mand søndag formiddag flere gamle bomber fra fortiden. Her blev Søværnet tilkaldt og bomberne blev bortsprængt mandag eftermiddag.

Læs også: