Danmark

'Lorteliste' afslører sandheden om Metros arbejdsulykker

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Arkivfoto: Metro-stationen på Kongens Nytorv i København Foto: Jens Nørgaard Larsen

Internt dokument sendt til redaktion ved en 'fejl'

Metrobyggeriet i København har været ramt af flere arbejdsulykker, end selskabet hidtil har erkendt, viser intern liste.

Af en intern liste fremgår det, at »antallet af arbejdsulykker fortsat ligger over landsgennemsnittet«. I efteråret oplyste Metroselskabet ellers, at arbejdsulykkerne lå under landsgennemsnittet. Det skriver Politiken lørdag.

Læs også: Bygger Metro i København for småpenge: Tjener 64 kroner i timen

Læs også: Metroselskabet: Uacceptabelt med timeløn på 64 kroner

Yderligere står der, at 'risikoen for alvorlige, måske fatale, arbejdsulykker er stor på grund af mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger'.

Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Auken Nymark, erkender, at antallet af arbejdsulykker er steget, 'men formuleringen om de mulige fatale ulykker skal udelukkende opfattes som det værst tænkelige scenarie, ikke som en faglig vurdering af forholdene på byggepladserne, understreger hun over for Politiken.

Læs også: Metrobyggerierne får rekordmange sikkerhedspåbud

Den såkaldte lorteliste blev ved en fejl sendt til Politikens redaktion og er ifølge avisen en opremsning af i alt seks »dårlige historier«, som Metroselskabet kan forudse efter »den seneste tids negative medieomtale«.

Du kan se hele 'lortelisten' på Politikens hjemmeside her

BNB

Relaterede

Det læser andre