Lille Tobias tabte kampen mod kræften: Døde tre dage før juleaften


Den kræftramte dreng Tobias, der i sommers blev landskendt, efter han fik stjålet sin playstation og computer fra sin isolationsstue på Odense Universitetscenter, tabte lørdag aften kampen mod den frygtede sygdom. Det skiver Jydske Vestkysten.

- Vi har mistet en helt vidunderlig dreng. En dreng med glimt i øjet, som har været igennem så meget det sidste stykke tid, men som altid har været glad og smilende, siger Tobias' bonusmor June Dencker Moshage til Jydske Vestkysten.

Den seks-årige dreng, der led af en kræftsvulst i hjernen, døde lørdag aften hjemme hos sin far. Han var få dage forinden kommet hjem til familien.

- I torsdags fik vi ham endelig hjem for første gang i ti måneder. Han var så glad, og han havde det rigtigt godt. Men lørdag eftermiddag begyndte han at kaste op og beklage sig, fortæller Tonias bonusmor til Jydske Vestkysten. Samme aften døde Tobias i familiens hjem i Genner.

Da Tobias i sommers fik stjålet sin computer, sin iPhone og sin playstation vakte nyheden forargelse i hele Danmark. Danskernes hjerter dirrede af harme over den eller de tyve, der havde stjålet en lille kræftramt drengs computer. Og det blev ikke bedre af, at der på computeren lå uerstattelige billede af Tobias og hans familie.

Heldigvis kunne Tobias og resten af familien smile stort, da Fyns Politi i september ringede og overbragte dem en god nyhed. Tobias ting var blevet fundet. Det var et anonymt tip, der havde fået politiet på spor af tyvene.

- Det anonyme tip fik os til at ransage to adresser på Nordfyn, og her fandt vi både den stjålne harddisk og playstation. I samme forbindelse har vi sigtet to personer for henholdsvis tyveri og hæleri, siger politikommissær Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns Politi.

Og selv om tyvene havde slette Tobias billeder fra computeren  og erstattet dem med porno og musik, så lykkedes det politiets teknikere at genskabe den lille drengs billeder.

Det skabte stor glæde hos Tobias.

- Tobias og jeg har brugt så mange timer på at kigge på billeder. Når han ser de første billeder af sig selv som syg, sidder han altid med tårer i øjnene. Han synes, at det er så synd for den lille dreng på billedet, der græder, men det er jo han selv. Det er så rørende, og jeg blev så ked af det, da billederne blev stjålet, fortalte Tobias' far Jesper Nørskov Nielsen til bt.dk dengang. 

Familien blev dog endnu mere rørt over den hjælpe og støtte, den fik fra danskerne efter tyveriet.

- En sød dame fra Fyn har foræret Tobias en iPad. Det var simpelthen så fedt, for det er noget, han kan bruge, selvom han har motoriske vanskeligheder. Og så er der en fra Slangerup, som har givet ham en PlayStation 3. Vi føler, at hele Danmark har støttet os, fortalte  Tobias' far.

Læs også: