Ja, ja. Vi ved efterhånden godt, at dansk sommer 2017 i den grad er lig med byger, der går og kommer. Og havde du håbet, at ugen skulle slutte med en af de sommerdage, vi endnu overhovedet ikke har haft i juli i år, ja, så bliver du skuffet.

Fredag kan du endda risikere både at blive gennemblødt OG blive fanget i en tordenbyge. Enkelte steder kan bygerne også være med hagl.

»Først på dagen får vi ganske flot vejr østpå, men allerede nu er der byger på vej i den vestlige del af landet. Og de kan være med torden. Vi får noget omskifteligt vejr,« lyder det fra vagtchef Dan Nilsvall fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Meteorologerne forventer, at bygerne kommer ind over Jylland i løbet af morgenen og formiddagstimerne, og derefter drager de østpå.

»Først på dagen rammer bygerne København,« siger Dan Nilsvall.

Det bliver dog især jyderne, der bliver ramt af fredags-bygerne. Det er også her, der er størst risiko for torden- og haglbyger.

»Jeg tror, det især bliver i det jyske, der kommer torden, men der kan også komme enkelte i den østlige del af landet,« lyder det fra vagtchefen, der desværre ikke kan forudsige, hvor i Jylland, der er størst risiko.

»Der er byger over det hele. De kan komme over hele det jyske landskab. De kan komme lige pludselig,« understreger Dan Nilsvall.

Temperaturerne kommer ikke meget over de 18 grader. Heldigvis lover han også, at der mellem bygerne sagtens kan komme lidt sol.

I løbet af aftenen klarer det op over hele landet, men sidst på natten vender bygerne tilbage.

Det ustadige sommervejr fortsætter weekenden over, men søndag eftermiddag og aften skulle der være mulighed for sol og temperaturer over 20 grader i den østlige del af landet.

Sidder du i et sommerhus eller på en campingplads og bander vejrguderne et vist sted hen, så fortvivl ikke:

DMIs vagtchef regner nemlig med, at vejret gradvist bliver bedre midt i den kommende uge.

»Onsdag og torsdag ser ganske pæne ud, og temperaturerne kan komme op omkring 25 grader, så det er da et lille lys,« siger han.

En sommerdag i meteorologisk forstand er defineret ved, at temperaturen når over 25 grader et eller andet sted i landet.

DMI har registreret vejret i Danmark siden 1874. Kun tre gange på de 143 år, er juli kommet og gået uden en eneste sommerdag.

Det er før sket i 1962, 1974 og 1979.