Han kalder sig selv en købmand, men det betyder ikke, at Lars Larsen er for nærig til at forære sig selv privatfly, en spontan dagstur til København for at se boksning og sine gæster en millionfest i Thailand.

Den 63-årige midtjyde har spundet guld på dyner siden 1979, men selvom han i dag har næsten 2.000 butikker og et rigtig godt tilbud – synes han selv – så rutter han ikke med pengene. Men han bruger dem dog, bekræfter venner og familie i ’Rejsen på P4’, der blev sendt i går. Her kommer broderen til at afsløre, at de flyver til London i eget privatfly, og det huer ikke Larsen:

- Ja, sådan noget må han ikke gå og prale med, siger Lars Larsen som det første og tilføjer så: - Men det er da rigtigt, jeg har en part i et fly. Ligesom med mange andre ting inden for det luksuriøse, så prøver jeg at finde en partner, så jeg kan få det hele til den halve pris. Men det er nu også nemt, når man er rundt i verden på messer og alt muligt, man sparer jo nogle dage og hotelovernatninger. Jeg siger ikke, det er billigere, men det er mere effektivt, så det har jeg stor fornøjelse af, siger han og fortæller, at hans hustru – der ellers også er en mådeholden dame – også kan blive helt afhængig af det.

Lars Larsen titulerer ikke kun sig selv købmand, men også som gambler. Og de to titler hænger sammen, hvis man vil frem.

LÆS OGSÅ:


- Jeg er en rigtig spillernatur. Jeg havde ikke haft snart 2.000 butikker, hvis ikke jeg var gambler. Nogle gange går det godt, og færre gange går det skidt. Jeg er ikke sat i verden for at sætte penge i banken. De skal investeres!

Forretningsmanden med 22,8 mia. kr. på bankbogen og en plads som Danmarks sjetterigeste, skubbede blandt andet millioner i at flyve 100 gæster til Thailand for at fejre sit og hustruens sølvbryllup i 1996. Ligesom en spontan Københavner-tur vandt over det at åbne butik i Esbjerg for år tilbage. Så Larsen lod de ti lastbilers varer stå på gaden ved den nyåbnede butik og fløj til boksning i København.

- Det er sjovt at have penge. Det gør, at man kan udleve sine drømme. Når man har tjent de første millioner – det lyder så flot – har man jo ikke behov for mere, men det er en nødvendighed for den verden, vi lever i, for hvis ikke Jysk når at blive stor, så kommer de slemme amerikanere eller kineserne og overtager det marked. Jeg gør det ikke for pengenes skyld, jeg gør det for at kunne gøre det godt for firmaet, siger den – stadig – beskedne dynesælger.