Danmark

Langt fra slut: Mere sne på vej mandag

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg hvor sneen fortsat faldt søndag middag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012) Foto: Henning Bagger

Det meste af landet vil få sne mandag, men det er først og fremmest i de østlige egne, at vejret kan give udfordringer for trafikken, lyder meldingen fra DMI.

Søndagens uvejr har lagt en dyne af sne på op mod 20 centimeter over landet, men for de fleste danskere er det langt fra slut med sne.

Flere steder i landet fortsætter sneen med at falde mandag, omend ikke i så voldsomme mængder som søndag. På Sjælland kan det dog skabe store problemer for morgentrafikken, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog fra DMI.

Læs også: Se læsernes snestorms-billeder: Vinterens første snestorm
Læs også: LIVE: Skolebusser sneet inde - ingen kørsel for 400 elever

- I løbet af natten trænger der kold luft ind over landet fra syd, så de steder, hvor nedbøren er gået over i regn og slud, vil få sne igen. Det gælder først og fremmest de østlige egne, og sammenholdt med temperaturer lidt under frysepunktet og jævn til frisk nordøstlig vind kan der komme problemer i morgentrafikken på Sjælland og på Bornholm, siger meteorologen.

I Jylland er det især den sydlige del, der får sne mandag, mens nordjyderne nøjes med enkelte byger. Solen truer endda med at titte frem.

- Det bliver en relativ ok dag i Jylland. Der kommer ikke så meget sne, men der er stadig problemer med vinden, som kan give fygning, siger Lars Henriksen.

Temperaturerne vil holde sig lige under frysepunktet i det meste af landet bortset fra østersøregionen, der kan opleve plusgrader.

Relaterede

Det læser andre