Elisabeth Ildal (LA), der er kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal Kommune, mener, at de ældre skal have lov til at spise det, de har lyst til i stedet for at indtage mad fra foliebakker.

Flere kommuner er begyndt at levere vakuumpakket mad til de ældre, som kan holde sig til en hel uge. Blandt andet fordi at kommunerne kan spare en masse penge. Men det er en skam for de ældre, mener Elisabeth Ildal.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man kan være det bekendt. Hvis maden i stedet har den rigtige farve og duft, så tror jeg, at de ældre får lyst til at spise mere. Man burde give dem noget flæskesteg, hvis det er det, de vil have.

I februar kæmpede hun for at kommunalbestyrelsen skulle have serveret de ældres mad, så bestyrelsen selv kunne smage kvaliteten. Men det forslag blev hurtigt afvist og sendt til udvalget.

- Jeg giver ikke op, og jeg kæmper stadig for, at gøre maden bedre for de ældre. Derfor stemmer jeg selvfølgelig imod, hvis forslaget om vakuumpakket mad bliver foreslået i Rudersdal Kommune, siger Elisabeth Ildal.

Men de ældre har selv mulighed for at vælge deres mad. Derfor forstår Anne Anbo (V), der er kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal Kommunne, ikke, hvis de ældre er utilfredse med, hvad de får serveret.

- De ældre har selv mulighed for at vælge imellem forskellige menuer. Så jeg synes faktisk, at vi gør en hæderlig indsats for de ældre. Desuden har vi haft Seniorrådet til at smage på maden, som de ældre borgere modtager, og de kan godt stå inde for det. Og dem stoler jeg fuldstændig på, fortæller Anne Anbo.

Ikke penge til det

Elisabeth Ildal håber dog, at de ældre i stedet kan få frisklavet mad hver morgen, middag og aften.

- Jeg kunne godt tænke mig, at køkkenet kunne stå og lave mad ved de ældre, så ældre selv kunne deltage. Man skal ikke spare penge ved de ældre. Man kan spare alle mulige andre steder.

Men Anne Anbo efterlyser et mere konkret forslag fra sin kollega i kommunalbestyrelsen.

- Det lyder alt sammen meget godt, men der skal også være penge til det. Vi har ikke råd til, at der er mennesker, der kan stå i køkkenet ved hver eneste borger. Så jeg savner en konkret finansiering på, hvordan det kan lade sig gøre, siger Anne Anbo.