Der er indkaldt til krisemøde på Radio 24Syv mandag formiddag

Her forventer radioens direktør Jørgen Ramskov, sammen med bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen, at kunne præsentere en 'ny ledelsesstruktur'.

Mødet er en udløber af den uventede fyring af kanalchef Mads Brügger sidste mandag, der har efterladt radiostationen i dyb ledelseskrise.

- For mig kom fyringen ligeså overraskende som for alle andre, siger en af radioens markante værter, forfatter og debattør Knud Romer.





Stationen står lige nu med én mistet stjerneprofil i Mads Brügger. Samtidig er situationen for stationens anden store profil, Mikael Bertelsen, helt uafklaret.

- Brügger og Bertelsen er vores vigtigste profiler her på kanalen, og jeg gad godt se den kanalchef, der kan afløse Mads Brügger. Der findes ikke en mere original journalist her i landet, siger René Fredensborg.

Siden Mads Brüggers fyring, der ifølge BTs kilder skete uden forudgående varsling eller advarsel, har Mikael Bertelsen kun vist sig ganske kort på Radio 24Syvs hovedkvarter én gang i sidste uge.

Og det er uvist om hans situation er afklaret op til det varslede krisemøde, hvor den ny ledelsesstruktur på radioen skal præsenteres.
 
- Jeg tror at radioens direktør Jørgen Ramskov er under pres oppe fra. Kulturafdelingen er i krig med nyhedsafdelingen, der ikke har kunnet levere nyhedshistorier, og så er Ramskov havnet i den saks, siger Knud Romer til BT.
 
Det er kun lidt mere end et år siden, at 24Syv blev født med brask og bram og kunne meddele, at de havde lokket to af landets mest nyskabende medie-stjerner Mikael Bertelsen og Mads Brügger væk fra Danmarks Radio, og ansat dem som fælles kanalchefer for kultur-programmerne på den nye taleradio, der skulle skabe et nyt og anderledes alternativ til DRs P1.

Den anden kanalchef på radioen er Suzanne Moll, der er uddannet bibliotekar, og som gennem tiden har haft flere chef-stillinger på DR, været chef på TV2 Radio samt chefredaktør på BT.
  
Men mandag i sidste uge blev Mads Brügger pludselig fyret med begrundelsen 'samarbejdsvanskeligheder', og siden har stationens mange værter, samt lytterne, levet i uvished.

24Syvs ledelse har endnu ikke fortalt de ansatte, hvad der nu skal ske, ej heller hvorfor Brügger blev fyret uden forudgående varsel.
  
I følge BTs kilder skyldes Brüggers bratte exit, dyb uenighed om radioens linje, mellem nyhedschef Suzanne Moll samt kulturcheferne Brügger og Bertelsen.

Få af de ansatte vil udtale sig med navn, siger studievært René Fredensborg:

- Jeg er selv i tvivl om jeg har mundkurv på, men jeg kan dog sige så meget, at jeg klart har på fornemmelsen, at Mads' fyring dækker over en magtkamp i ledelsen. Det har jeg regnet mig frem til ved hjælp af en staveplade, siger værten for det udfordrende kulturprogram AK24. 

Brügger og Bertelsen er hyret som fælles kanalchefer, og har kørt et frugtbart parløb i mange år på Danmarks Radio, hvor de stod bag flere DR2-succes'er. Blandt andet Den 11'te time, Quatraro-Mysteriet og Læsegruppen Sundholm.

På Radio 24Syv har de hyret en lang række profiler og udviklet mere end 30 originale programformater. 

Og både Bertelsen og Brügger nyder stor popularitet som chefer og udviklere på stationen blandt værterne på den del af kanalen, hvor de er ansvarlige.

I sidste uge talte BT med en lang række af radioens værter fra Torben Steno over Søren Fauli til Knud Romer, Simon Juul, René Fredensborg samt flere andre. 

Rundringningen viste, at samtlige adspurgte var yderst tilfredse med Brügger som chef, og at de samtidig stod helt uforstående over hans fyring. 

Radio-direktør Jørgen Ramskov siger til BT, at han ikke vil sige noget før efter mødet i morgen, men afslører dog, at de ansatte ikke vil få flere detaljer om Mads Brüggers fyring.

Han vil ikke afsløre, om der skal siges farvel til flere chefer på Radio 24Syv. Eller fortælle hvad 'en ny ledelsestruktur' betyder.

Er det en enig bestyrelse, der bakker op om fyringen af Mads Brügger?
- Det er slet ikke et bestyrelsesanliggende. Der er kun to, der er ansat af bestyrelsen. Det er mig og Suzanne Moll, siger Jørgen Ramskov til BT.

 Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Mads Brügger eller Mikael Bertelsen.