KØB PLUS!

Kræftens Bekæmpelse: DR går med på Kim Larsens røg-provokation

Tirsdag aften gæstede en af dansk musiks helt store legender, Kim Larsen, DRs talkshow 'Hos Clement.' Det sker efterhånden sjældent, at musikeren stiller op til interview, og måske netop derfor var der på trods af rygeloven og DRs egen rygepolitik stillet et askebæger klar til aftenens gæst.

Midt under interviewet med Clement Kjersgaard tænder Kim Larsen da også en cigaret, men det har alligevel skabt forargelse blandt flere seere.

- Hvor er det forkasteligt, at Kim Larsen skal have lov at sidde og ryge i studiet, med den rygelovgivning vi har. Hvad specielt er der ved ham, siden at han skal have lov til det?, skriver Susan Hartvich på programmets Facebook-side.

- Så fik vi lige den årlige leflen for Kim Larsen. (...) At DR tillader en gæst at ryge, kan man jo kun ryste på hovedet af, skriver Morten Fangok Olesen ligeledes på programmets Facebook-side.

Kræftens Bekæmpelse: En åbenlys provokation

Hos Kræftens Bekæmpelse er man dog ikke meget for at kommentere Kim Larsens rygning i DRs talkshow. Direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, mener nemlig ikke, at der kan lægges nogen signalværdi i, at DR havde stillet et askebægre klar til den 67-årige storryger.

- Danmarks Radio har et problem, fordi de ikke overholder reglerne. Sådan er det. Men hos Kræftens Bekæmpelse gider vi ikke at bruge vores energi på en tilfældig provokation, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Ifølge direktøren for Kræftens Bekæmpelse er der nemlig blot tale om et mediestunt.

- Der er givetvis nogle folk i DR, der må finde ud af med sig selv, hvordan de forholder sig til det her. Og det er jeg helt sikker på, at det har de styr på i DR ligesom i andre situationer, hvor man ønsker at deltage i en provokation, for sådan opfatter jeg det her, siger Leif Vestergaard Pedersen.

  

Afstemning

Hvad mener du? Er det i orden, at DR lader Kim Larsen ryge på landsdækkende tv? Sig din mening herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Selvfølgelig i orden

Skrevet af Majbritt Carlsson, Onsdag den 20. marts 2013, 08:10

DR ønsker gæster til deres programmer.
Gæster stiller nogen gange krav for at deltage.
Det er frivilligt for både DR og gæster at indgå aftaler.
Der er intet forargeligt i det...

Det er forargeligt at DR som udgangspunkt udelukker ca hver fjerde dansker fra at deltage i "vores alle sammens" stats-tv...

LOV ER LOV .....

Skrevet af INGE ØSTERBØL, Tirsdag den 11. december 2012, 16:18

JEG BLEV OGSÅ FORARGET, DA JEG SÅ CLEMENT, SELVFØLGELIG SKAL DER IKKE TAGES HENSYN TIL AT MAN HEDDER KIM LARSEN, SÅ MÅ ALLE ANDRE DA OGSÅ GERNE,, ...HVOR ER VI SÅ HENNE ? HVAD SIGER FANS´ENE ? KIM SKULLE JO GERNE VÆRE ET FORBILLEDE FOR OS ANDRE.!

Fuck rygeloven

Skrevet af Sune Nilsson, Lørdag den 24. november 2012, 16:08

Synes det er i orden at Kim ryger sig en smøg på tv. Det hører ligesom med, når han er på. Herligt at se. Rart at der er nogle enkelte steder, hvor man stadig må ryge. Jeg siger: Fuck rygeloven!

Typisk dansk Jantelovs-fis

Skrevet af Inge-Lise, Fredag den 23. november 2012, 15:03

Jeg har altid taget hatten af for, at Kim Larsen er sin egen og ryger, som det passer ham, mens hr. og fru Danmark får ondt i røven. Manden er 67 år, har røget hele sit liv og er altså et levende bevis for at rygning ikke pr. automatik giver kræft!
Hvis Kræftens Bekæmpelse er så skråsikre på, hvad der giver kræft, hvorfor fremlægger de så ikke dokumentationen offentligt, så vi alle kan lægge hele vores livsstil om og blive kernesunde??? Hvor latterligt af Kræftens Bekæmpelse at lade sig provokere af en gammel provokatør.
Kim Larsen ER noget ganske specielt - han er et ikon i dansk kultur. Dem der ikke kan anerkende det, kan flytte langt væk med deres Jantelov og småborgerligheder..

Lovbrud

Skrevet af Bendt, Fredag den 23. november 2012, 09:35

Om det skal være lovligt at slå ihjel, stjæle, begå hærværk eller ryge i definerede områder må være politikernes opgave at beskrive, men lov er lov og den skal vel overholdes af alle så længe den er gældende.
Da det jo er ulovligt skal man da ikke slå ihjel, køre mere end f.eks.80 eller ryge på forbudte steder, ellers må man jo tage konsekvenserne hvis man bryder disse love.
Hvorfor er en lovoverholdelse som omhandler rygning så forfærdelig meget sværere at acceptere end så mange andre love.

Lovbrud???

Skrevet af Inge-Lise, Fredag den 23. november 2012, 15:18

Hvordan i alverden kan du sammenligne mord og rygning??? Lov er IKKE bare lov. Lov er flertalsbeslutninger!! Hvis 51% synes det skal forbydes at ryge, så må de sidste 49% ikke ryge mere - selv om de har røget altid, før loven blev indført. Man skal da være helt blank for at påstå, at mord og rygning er lige "ulovligt". Mord er selvfølgelig noget andet, det siger sig selv. Det gælder selvfølgelig også mord begået af staten, selv om mange i dobbeltmoralens navn rask væk går ind for dødsstraf.

kræftens bekæmpelse

Skrevet af eva just, Torsdag den 22. november 2012, 20:09

der er forskel på at bekæmpe kræft, og bekæmpe folks personlige frihed. Alt jeres bavl med rygning giver kræft, måske, men det gør mange arbejdspladser også. Så respekt for at i vil bekæmpe kræften, men tro ikke at i vil kunne stoppe den. Nej jeres ævl burde i holde for jer selv, og koncentrerer behandling af kræften og ikke magtarrogancen med hvordan man har fået kræften, for det ved i ikke en skid om.
Dette er nu min mening. Jeg er ikke ryger til jeres information.

kim larsen

Skrevet af mikael, Torsdag den 22. november 2012, 18:43

hr larsen må godt ryge.

mikael

rygning i tv

Skrevet af chris, Torsdag den 22. november 2012, 16:49

typisk dansk at blive forarget over småting vi ved jo alle at Kim Larsen ikke kan undvære de ligkistesøm (cigaretter) og rygning er nu en gang hans egen sag det er jo ham der ligger krop til

rygning i tv

Skrevet af chris, Torsdag den 22. november 2012, 16:49

typisk dansk at blive forarget over småting vi ved jo alle at Kim Larsen ikke kan undvære de ligkistesøm (cigaretter) og rygning er nu en gang hans egen sag det er jo ham der ligger krop til

Ingen rygelov

Skrevet af mb, Torsdag den 22. november 2012, 15:24

Der skal ikke være en rygelov.Det skal være op til de enkelte(her DR) og den sunde fornuft hvor der må ryges. Mennesket skal ikke administreres på denne måde, der må være en grænse. Al ansvar for en persons handlinger bliver jo fjernet og lagt over på samfundet.Det er en meget forkert udvikling. Man skulle istedet motivere mere til at være selvtænkende.Det er der hårdt brug for. Dette gælder i alle menneskets handlinger. Tryk avler modtryk.

Er den sunde fornuft død?

Skrevet af Hilschou, Torsdag den 22. november 2012, 13:05

Folk kan åbenbart fortsætte i det uendelige med at finde søgte argumenter for deres standpunkter ved at henvise til fejlagtige og manipulerede undersøgelser, men hvor er det dog ødelæggende og ligegyldigt.
Flere og flere får kræft (især ikke rygere), så almindelig sund fornuft burde sige folk, at det nok ikke er rygningen der er årsagen, men snarere stoffer eller levevis som er kommet til de senere år.
Hvor mange sidder ikke og ”pulser” bilos i køerne til København hver dag – men ak bilismen er jo en hellig ko – så hellere få afløb for sine aggressioner og magtbegær, ved blindt at hoppe på den populistiske vogn - hetzen mod mindretallet, rygerne.
Hvis passiv rygning skulle være skadeligt ville en ryger jo dø inden for det første år eller før.
Så til Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, visse politikere og andre fanatikere: Hvad med at bruge den sunde fornuft, energi og skattekroner på seriøs forskning, hvor det der sidder mellem ørerne tages i brug.

SYG

Skrevet af Erling Jensen, Torsdag den 22. november 2012, 11:57

Morten Fangok Olesen og Susan Hartvich er jo ikke raske mennesker. Tror i at der er nogle der dør af det. Jeg vil garantere at de to tosser har bil som de kører og forurener os andre med. Føj de er klamme.

Ryger

Skrevet af Jeanne, Torsdag den 22. november 2012, 11:44

Jeg syntes det er stærkt gået af Larsen, han gør lige hvad der passer ham og stor respekt for det. Jeg ville ønske at flere mennesker var som ham, for efterhånden er det jo blevet helt hysterisk med den Rygelov. Lad dog Larsen have sin smøg og øl i fred og så sluk dog for kassen, hvis I ikke kan klare røgen, men I tror måske at den kommer ud af kassen og ind i jeres røgfrie stuer:O)

Tobaksfanatisme

Skrevet af Kaj Hansen, Torsdag den 22. november 2012, 11:42

Nej-nu må de ,undskyld mit ordsprog,fand'me være nok.Kan vi på een eller anden måde ikke få stoppet disse mærkelige syge mennesker som går rundt på vor jord,blot for at genere os rygere så meget som muligt.De kender ikke livets værdier,synd for dem.De burde fjernes fra vort samfund.de hører ikke til her,mærkeligt at de kan tåle at drikke sig fra sans og samling og at de kan tåle deres forbandede bilos,ja man forstår ikke dette,men de må jo lide af een af os ukendt uhelbredelig sygdom,fred være med dem.De kommer i al fald ikke med i det evige rige,der er ikke plads til sådanne

mening fra ikke ryger

Skrevet af Inge Pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 11:25

Rygeloven gælder jo kun for almindelige mennesker, ministre og toppolitikere må gerne have rygekabiner , men dødssyge mennesker , som det er en trøst at ryge, skal forlade sygehusområderne , der stilles ikke rygekabiner op til dem. Og Kim Larsen må selvfølgelig heller ikke ryge i tv, loven gælder vel også for ham.

mening fra ikke ryger

Skrevet af Inge Pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 11:25

Rygeloven gælder jo kun for almindelige mennesker, ministre og toppolitikere må gerne have rygekabiner , men dødssyge mennesker , som det er en trøst at ryge, skal forlade sygehusområderne , der stilles ikke rygekabiner op til dem. Og Kim Larsen må selvfølgelig heller ikke ryge i tv, loven gælder vel også for ham.

ryger

Skrevet af ove jensen, Torsdag den 22. november 2012, 11:13

det er snart blevet for meget med ikke ryger lad dog folk sejv besteme

TV,og rygning

Skrevet af Allan Gorm Larsen , Torsdag den 22. november 2012, 11:06

Jeg har siddet og læst en del af indlæggene om Kim Larsen igennem. For------ eller imod.
Jeg spørger bare: Hvis I har så meget imod at Kim Larsen tager sig en smøg i TV-studiet, hvorfor stiller I så bare ikke over på et andet program? der er nok af dem. Eller ser I bare for at få noget at blive forarget over?. Man skulle tro det.

Småligt!

Skrevet af Nicolai , Torsdag den 22. november 2012, 10:15

Folk har satme så travlt med, hvad andre gør hele tiden.
Brok er blevet noget, man gør, fordi man kan/må eller pga. manglende indhold i livet.
Få jer et liv!

-

Skrevet af Kurt, Torsdag den 22. november 2012, 09:50

En enkelt skide smøg! Og det kulturfascistoide hyklerikor går i selvsving.
Jeg bliver sgu mere mere stødt af promovering og vin/alkohol smagning/Bedømmelse på TV2`s formiddags TV.
Alkohol, har til alle tider gjort mere skade psykisk og fysisk, end en god gang røg.

Ikke kun Kim

Skrevet af M. Carlsson, Torsdag den 22. november 2012, 09:30

Selvfølgelig skal gæster i DR have lov til at ryge i studiet. DR skal ikke moralisere og opdrage seerne - DR skal oplyse og vise et realistisk billede af verden som den er...
Alternativt, hvis DR insisterer på at være røgfrit og gå imod rygernes interesser, så kunne man jo fritage rygerne fra at betale licens...

Lad ham dog ryge

Skrevet af Niels, Torsdag den 22. november 2012, 09:18

Kim Larsen ryger i Tv det er OK. Voldsfilm og sexfilm hvad med dem
de er mere skadelige. En sidste bemærkning Olsen Banden der ryges hele tiden af Egon Olsen mine børnebørn elsker de film men det er ok.

Lad ham dog ryge

Skrevet af Niels, Torsdag den 22. november 2012, 09:18

Kim Larsen ryger i Tv det er OK. Voldsfilm og sexfilm hvad med dem
de er mere skadelige. En sidste bemærkning Olsen Banden der ryges hele tiden af Egon Olsen mine børnebørn elsker de film men det er ok.

larsen styre

Skrevet af torben, Torsdag den 22. november 2012, 09:12

selvfølig skal larsen ha lov til at ryge det er larsen at ryge og drikke en pilsner det sådan vi kender ham og det sådan han skal blive ved med at gøre.

Godt gået

Skrevet af E Jensen, Torsdag den 22. november 2012, 09:01

Jeg synes det er helt iorden, det er efterhånden blevet sådan, at man snart ikke må være nogle steder, når man er ryger.
Selv i sit ejet hjem, må man ikke ryge, hvis man får hjemmehjælp, hvis man skal følge de regler der er

Rusten provokatør

Skrevet af Bent Danielsen, Torsdag den 22. november 2012, 08:46

Nej det er fanme ikke iorden at sådan en klaphat får lov til at gøre noget andre bliver straffet for, nu er hab jo blevet gammel og stemmen rusten, så han skal finde en anden måde at komme på forsiderne på.

Dårligt indeklime eller en smøg...

Skrevet af Majbrit , Torsdag den 22. november 2012, 08:39

Ja. Det er iorden. Vi er da voksne mennesker. Nok er rygning ikke in i dag. Rygeloven er jo kun blevet lavet af fanatiske ikke rygere, sammen med Kræftens bekæmpelse. Og der er stadig mange, der får kræft. Hvorfor?.. Endda helt unge mennesker. Eller er Danmark bare en stor kræftsvulst ?? Jeg tror på det sidste.

Forurening

Skrevet af Helle Jensen, Torsdag den 22. november 2012, 06:57

Når de bliver ligeså aggresive med trafikken og brændeovne og hvad den udleder som med smøger er jeg med. Man kan ikke gå en tur uden at indånde alt det brændeos og bilos og kræftens bekæmpelse laver racerløb for kræftsyge børn. Gak gak
Gør dog noget ved trafikken og brændeovnenen NU

KOL

Skrevet af Allan, Torsdag den 22. november 2012, 00:08

Spøjst at antallet af KOL patienter, der aldrig har røget er steget med 25%. Kræftens bekæmpelse er en privat org. og de skovler penge ind fra folket. Hvor mange penge bruges egentlig på forskning, når direktørlønningerne er hevet ud?
tsk tsk
Og Larsen, lad ham da ryge !