Kvote 2-ansøgere kaster sig i højere grad over de kortere uddannelser, viser tal.

Danske unge sætter ikke længere kun kursen mod universiteterne. Således har de kortere uddannelser på erhvervsakademierne fået 17 procent flere kvote 2-ansøgere sammenlignet med sidste år, mens professionshøjskolerne har fået seks procent flere. Det skriver Jyllands-Posten.

Erhvervschef på Københavns Erhvervsakademi Jørgen Ravnsbæk vurderer, at en stor del af ansøgerne er unge, som ellers ikke ville have taget en videregående uddannelse - for eksempel unge, der har arbejdet som tømrer i et par år, og som nu vil uddanne sig til bygningskonstruktør.

På professionshøjskolerne oplever man især unge, der gerne vil uddanne sig til sygeplejerske eller pædagog. Og det skal ses som et udtryk for, at en bredere kreds af unge vælger at uddanne sig, mener formand for professionshøjskolernes rektorkollegium Erik Knudsen

»Uddannelserne til sygeplejerske og pædagog er brede uddannelser, der appellerer til unge, som sjældent ønsker at flytte efter en uddannelse, og som skal overvinde sig for at komme i gang med en uddannelse,« siger han til Jyllands-Posten.

På universiteterne i Aarhus, København og Roskilde har man fået færre ansøgere end sidste år via kvote 2, mens man på Syddansk Universitet har fået 12 procent flere, skriver avisen.