KØB PLUS!

Konsulent: Kvindesvømning er et skridt mod integration

Kvindesvømning er ikke meget anderledes end herrefodbold, siger Maria Toronczyk, der er integrationskonsulent hos Københavns Kommune efter kritik af et svømmearrangement i DGI-byen søndag aften.

Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, var i går aftes ude med riven, da det kom ham for øre, at der foregik kvindesvømning specielt møntet på indvandrerkvinder i DGI-byens svømmehal.

- De bliver ikke integreret. De bliver fastholdt i et parallelsamfund, sagde han i går aftes.

LÆS MEREDF raser: Indvandrer-kvinder fastholdes i parallel-samfund

Integrationskonsulent Maria Toronczyk er dog på ingen måde enig. Hun mener tværtimod, at kvindesvømning meget vel kan være første skridt på vejen mod en vellykket integration:

- Det her kan være første skridt på vejen mod integration for nogle af de her kvinder. De får en introduktion til det foreningsliv, som vi danskere er vokset op med, og bare det, at de kommer ud og får set sig om, er et stort skridt. Vi ser flere, som begynder at deltage i foreningsliv på anden vis eller tager i svømmehallen indenfor de normale åbningstider.

- Projektet er møntet på indvandrerkvinder, men alle kvinder er velkomne til at deltage i kvindesvømningen. Og det skal også bemærkes, at det er private, der lejer en tid i svømmehallen udenfor svømmehallens almindelige åbningstid og arrangerer det, siger Maria Toronczyk og sammenligner kvindesvømningen med et fodboldhold kun for herrer.

Omkring 510 kvinder med anden etnisk baggrund står på venteliste til de populære svømmehold forbeholdt kvinder, og 300 af dem vil gennem flere søndage modtage svømmeundervisning uden mænd til stede og uden for normal åbningstid.

Dansk Folkepartis integrationsordfører finder det nødvendigt at spørge justitsminister Morten Bødskov, om det overhovedet er lovligt at lave specielle åbningstider for kvinder.

Hvad mener du: Er kvindesvømning godt eller skidt for integrationen? Deltag i debatten under artiklen:

Din kommentar

Kommentarer

nej

Skrevet af I.Hansen, Mandag den 26. november 2012, 23:53

For hver gang der laves særordninger og særhensyn, forlænger man integrationsperioden......ja man kan faktisk helt stoppe både integration og inklusion....og pleje grundlaget for paralelsamfund.

Enkel logik: hvorfor ændre sine normer hvis det ikke er nødvendigt???...ja hvorfor ændre noget som helst, hvis det ikke er nødvendigt???....og så slipper kvinderne og mødrene for diskussioner med manden.

Vi gør faktisk kvinderne og pigerne en bjørnetjeneste med alle disse særhensyn!! - og dermed integrationen.

Fedt at vi tager hensyn til hinanden!

Skrevet af Danny, Mandag den 26. november 2012, 23:47

Jeg synes da at det er helt OK at vi tager samme hensyn til til muslimerne og deres middelalderlige kulturmønster lige som man da i Muslimien skal acceptere at jeg bader i bar røv på deres strande når jeg er på ferie i et muslimsk land lige som jeg gør i DK og andre steder.

-så lad dem dog

Skrevet af rolf guldmann, Mandag den 26. november 2012, 23:26

-herregud, så lad dem dog bade som de vil, - de ønsker det jo selv på den måde, og det er ikke kun fordi deres mænd ønsker det. Lad os høre hvad de selv siger. En skønne dag kommer der også en Luther i den muslimske verden, som er en 6-700 år senere end vor, og så kan det være at der bliver løftet op i skørterne. Iøvrigt er kvindernes brystsvømningsdiciplin lidt snyd - de bruger jo armene!

Gab for en "dygtig" konsulent

Skrevet af stiig, Mandag den 26. november 2012, 21:51

Det er personer som denne Maria T, som i parantes lever fedt af at være konsulent , der umuliggør integration i dette land.
Hvis kvinder ,af religiøse grunde, ikke må bade sammen med mænd, bør de ikke bo her.
Det vil være bedst for alle, hvis de flyttede til et land ,hvor deres religion hersker.

Nu må det snart være nok med særbehandling !

Skrevet af Johnny Jensen, Mandag den 26. november 2012, 21:44

Jeg er enig med konsulenten så langt, at det om mange år kan gavne integrationen. Men så holder det altså også op.
Men at sammenligne det med et herrefodboldhold - jamen, hvilken verden lever hun i ? Er damehåndbold så også for herrer ?
Svømmehaller, udstillinger, koncerter osv. er for alle af begge køn og i vores kultur skal alle have adgang uden skelen til køn. Hvis integration skal lykkes, så er de fremmede og deres stenalderretorik altså nødt til at indordne sig efter det land de bor i - Danmark. Skik følge eller land fly.

Elendig ide

Skrevet af Svend, Mandag den 26. november 2012, 21:17

Det er slet ikke kvinderne man skal have fat i, det er deres mænd som burde omskoles.

SUK!

Skrevet af J.Hansen, Mandag den 26. november 2012, 20:20

Der kan findes en forstyrret konsulent til bekræftelse af ethvert hysterisk sindsygt projekts legitimering. De er overalt! Godhedsmenigheden til afvikling af den danske sammenhængskraft er enorm. Efterhånden nok landets største skatteyderfinancierede landsskadelige u-virksomhed!
Konen skal jo sige sådan. Det er ligesom en del af hendes jobbeskrivelse!

Helt rigtigt!

Skrevet af L.P., Tirsdag den 27. november 2012, 01:48

Det er de muslimske MØRKEMÆND, der styrer bagved kulissen!
Der er DEM, der er de skyldige, når deres unge døtre og koner i angst for deres liv må søge tilflugt i krisecentre for voldsramte kvinder,- og hvor vi ved, at de af og til opsøger dem der,- og så, -kan man ikke stille noget op!!!
De har ALT for meget magt, disse mænd,- smid dem for H...... UD af landet, når de ikke kan opføre sig ordentligt!
Men det hele falder snart sammen,-og det inden Jul!
Det er slutningen på den Mørke Tidsalder, hvor alt foregår under indflydelse af Mørket, hvor man kun bliver bekendt med alt det, man ikke skal!
Hvorfor?
Fordi præcis der udløber Planeten Jordens 5. Tidsalder!
Jorden skal forandres, den er helt ubeboelig i 30 år!
Derefter starter den 6. Tidsalder med år 0, dag 1!
Dette er LYSETS Tidsalder,- tiden for Lærdom.

Tåbelig forskelsbehandling..

Skrevet af Per Sohn, Mandag den 26. november 2012, 20:01

Det vil åbenbart ingen ende tage, når "godhedsindustrien" igen finder på nye syge tiltag der skulle fremme integrationen...

Kan i ikke se at i på den måde kommer til at ligge under for disse hjernedøde muslimske mænd og deres syge religion??

Igen og igen skal kvinder indrette deres liv på nogle middelalderlige kulturer, holdt i live af mænd der lever af og for denne evige undertrykkelse. Når kvinderne er i samme rum som mænd, skal de sidde særskilt, kvinder har ikke de samme rettigheder juridisk som mænd i følge sharialoven, og nu vil danske konsulenter så komme disse mørkemænd i møde, således at dansk kultur og normer indretter sig efter disse mørkemænds ønsker!!! Det er IKKE integration, men underkastelse!! Vi har nu i 30 år fremelsket dette parallel samfund, som vi alle mener er noget lort...........Og disse "radigale" konsulenter skyder endnu engang sig selv og indvandrekvinderne i begge fødder, ved deres syge handlinger ,!!! Var det meningen???

ikke lide lugten i landet

Skrevet af Finn, Mandag den 26. november 2012, 19:59

ja så må de jo rejse hjem igen

Exeptionelt projekt!

Skrevet af Marie, Mandag den 26. november 2012, 19:07

Jeg synes at projektet er helt exeptionelt. Udenlandske kvinder, har ofte en tro og traditioner for at de ikke må bade i samme rum som andre end deres egne mænd. Af den grund kan det være svært for dem at gå i en normal dansk svømmehal, da vi som bekendt svømmer mænd og kvinder i samme rum og tilmed bassin. Jeg har intet imod at disse kvinder får lov til at svømme i en svømmehal uden mænd, om det så er DGI byens eller Gjørlevs svømmehal.

Hensyn???

Skrevet af Knud, Mandag den 26. november 2012, 18:52

Altid hensyn til disse.
Skulle man være flov over at være dansker, må det vel være fordi, at lovgivningen er for vattet her i landet.

Ingen tvivl om,

Skrevet af Knudå, Mandag den 26. november 2012, 18:50

At DF har ret i sin anskuelse.

gør en prøve...

Skrevet af sso-91273, Mandag den 26. november 2012, 18:30

OK!
To sæsoner på særhold til at lære at svømme på muslimsk-dansk.
Derefter fortsætter svømningen på dansk på blandede hold,
så vil det vise sig, om integrations-konsulenten har ret,
eller hun som mange andre integrations-konsulenter gør mere skade end gavn for integrationen.

Bare det ikke bliver sådan i normal åbningstider...

Skrevet af Thor, Mandag den 26. november 2012, 17:23

Fair nok at give dem en chance for at prøve de danske svømmehaller så længe at de ikke adskiller herre og damer i det "vanlige" tidsrum, for der går grænsen. Jeg ville blive ret træt af hvis der mellem 16 og 17 en hverdag var kvinde-svømning, men så længe de holder det uden for normal åbningstid, så kan de sgu godt give den gas for min skyld!

hvor er det da syndt

Skrevet af Jørgen Jørgensen, Mandag den 26. november 2012, 16:58

tja man kan da undre sig over at det kun er profeten, for snart 2000 år, siden der stadigvæk skal bestemme alt.---han havde jo ikke mindste mulighed for at vide hvordan verden ser ud i dag, hvor alle har ret til at have en mening,--og hvordan kan man blive ved med ukritisk at tage alt fra en gammel bog som det eneste rigtige???. --det ser ud til at gamle bøger er det eneste som er godt,--eller er det for svært at tænke selv,--på det punkt ligner det katolismen, som de nærmest kopierer,--hvor hjernetomt, men de tør vel ikke tænke selv.

må være IDIOT

Skrevet af Jan, Mandag den 26. november 2012, 16:53

Lisa Ryberg må være idiot når hun sammenligner med herrefodbold og kalder det et skridt mod integration, det er noget af det mest dumme jeg har læst, i Danmark ser kvinder herrefodbold og herre ser kvindefodbold i øvrigt i tilsvarende tøj, kvindesvømning ligeså bortset fra bukser kontra badedragt, hvor f..... er det sammenlignelige, dette hensyn til islam er endnu et skridt væk fra integration og et forfejlet leflen for en tro som strider voldsomt mod vores kultur samt værdier og som over tid vil nedbryde vort land mentalt som økonomisk, på sigt en utålelig og ubærlig belastning.
Vores dummetolerance må stoppe, islamister må finde ud af om de vil være Danskere og nyde godt af vores samfund efter fortjeneste eller om de vil fastholde deres kultur i det samfund og den verdensdel de kommer fra og som deres hjerte banker for.

Herrefodbold?

Skrevet af Henrik Rasmussen, Mandag den 26. november 2012, 16:52

Hvad er herrefodbold? Har det noget med religion at gøre?
Må kvinder ikke se på herrefodbold?
Jeg kan ikke se sammenligningen.
Forklar tak!

Fedt!

Skrevet af Nadia Madsen, Mandag den 26. november 2012, 16:09

Synes kvindesvømning er en fantastisk idé! Thumbs up!

åh,

Skrevet af else marie, Mandag den 26. november 2012, 16:07

hvor har jeg ondt af dig Sophia. Jeg ved ikke hvilken verden du lever i, men det er ikke den virkelige --

alle har ret til deres tro, i fredelighed. JA

PROBLEMET er jo, at muslimerne forlanger/kræver at alle andre
også de kristne=danskerne skal respektere islam , mens de ikke selv vil respektere de øvriges trosretninger .

siger det dig slet ikke noget, at i de lande hvor islam styrer, der lever de som vi andre gjorde for 1000 år siden !!!!!!!!

Måske fordi de ligger og slår hovedet ned i gulvet dagligt og pådrager dem hjerneskader, men selvfølgelig, HVAD VED JEG

vi har da udviklet os !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paralelsamfund

Skrevet af bjarne hansen, Mandag den 26. november 2012, 15:46

som sædvanlig er vores hensyn til indvandre med muslimsk baggrund
fulstændig afsporet de har i gennem mange år fået det fuldstændig
som de ønsker vi stiller ikke krav til dem på nogen måde danmark
har aldrig inviteret dem til landet de er kommet selv og ydermere
stiller de krav om specielle ting hvor de vil frem i første række hvornår
vil mange af dem begynde at deltage på arbejdsmarkedet i stedet for
at blive på varig ydelse det ville klæde dem

Svøm med os andre

Skrevet af Julie, Mandag den 26. november 2012, 15:34

Jeg svømmer selv en del i DGI-byen (i de normale åbningstider) og der er nærmest aldrig nogen indvandrerkvinder elller -piger tilstede, men masser af indvandrermænd og -drenge.
Så jo, det er med til at holde indvandrerkvinderne fast i et kultur- og kønsmønster, som ikke passer til danske forhold.
Lad dem komme sammen med os andre i de normale åbningstider.

Hvorfor??

Skrevet af Inger , Mandag den 26. november 2012, 15:19

Hvorfor skal man altid have ondt i røven for det??????

Fryd for øjet

Skrevet af Sophia, Mandag den 26. november 2012, 14:48

Ingolf Ingolf ......hva fanden mener du med at jeg skriver i Wólla
lille ven jeg må have ramt plet med hensyn til socialtaber.
Jeg har ikke underlagt mig noget/nogle som helst ..... lille ven det er sådan nolge som dig, som får mig til at skamme mig over at jeg er dansk.
Stop dit ynk og find dig et job så du ikke bruge dagen på at rakke ned på andre. fortsat god dag ( ironi)

Fryd for øjet

Skrevet af Sophia, Mandag den 26. november 2012, 14:48

Ingolf Ingolf ......hva fanden mener du med at jeg skriver i Wólla
lille ven jeg må have ramt plet med hensyn til socialtaber.
Jeg har ikke underlagt mig noget/nogle som helst ..... lille ven det er sådan nolge som dig, som får mig til at skamme mig over at jeg er dansk.
Stop dit ynk og find dig et job så du ikke bruge dagen på at rakke ned på andre. fortsat god dag ( ironi)

Respekt for en hver handling der udføres

Skrevet af studerendeeeee, Mandag den 26. november 2012, 14:25

personligt påstår jeg selv at det er en del af integrationen, fordi at kvinderne adskiller sig fra et bestemt mønster.

- hvorfor kan religion og kultur ikke respeskteres??

- det kunne jo være at der var en kvinde med en anden etnisk baggrund som IKKE var til dækket, men flovede sig af eksempelvis sin krop eller hud farfve der forhindret hende til at ikke være officielt med de andre svømmere.

Nu igen

Skrevet af ingolf , Mandag den 26. november 2012, 14:23

Altså jeg er rystet over den magt den lille mandsling til muhahahammed har over disse mennesker, tænk at ville leve efter hans sygelige ideer den den dag idag.

dette er desværre endnu et knæfald, for invand....nåh nej islam, og det er så forkert, det er diskrimination af danskere, uanset hvordan man vender og drejer det.

vi ser det alle steder, har f.eks lige hørt at en børnehave med 60 børn ikke længere må jule fordi der er et muslimsk barn i institutionen sikke noget pis 1 barn skal ikke bestemme hvad de 59 andre skal og ikke skal.

så Sophia hvis du da hedder det for du skriver i Wolla hvilket indikerer at du er en af disse zombier der er kontrolleret 110% af en mand der levede for 1000 år siden.

Hold kæft hvor er I smålige.

Skrevet af Anisa, Mandag den 26. november 2012, 14:20

Sig mig engang! kan i ikke læse eller er i bare dumme?
det er uden for åbningstiderne, det ydeligger absolut ingen ting for nogen. Det har absolut ikke kun med etnisk baggrund at gøre, hvis en store dansk kvinde ikke løst til at blotte sin krop frem forand alle!
Bare rolig det ydeligger ikke den Danske samfund blot af det. Det har heler ikke noget med integration at gøre! Hvor dum kan man endelige have lov til at være i samarbejde med DF.

Kunne I forestille jer-

Skrevet af Pernille Hansen, Mandag den 26. november 2012, 14:20

-at BT har valgt at vinkle artiklen i en bestemt retning og at kommunen har flere planer, for at få indvandrerkvinderne ud i samfundet?!

I artiklen står der: "Projektet er møntet på indvandrerkvinder, men alle kvinder er velkomne til at deltage i kvindesvømningen" og da man ikke må registrere folk under deres religiøse overbevisning, er det jo svært at vide, om det er muslimer eller ikke...

Jeg går ikke i svømmehal af blufærdighedsgrunde, og da jeg forleden var forbi DGI Byen tænkte jeg, at jeg nødig ville gå i svømmehal derinde, når man kan stå på gade og glo ind, så jeg kan godt forstå de kvinder der foretrækker det på denne måde.

Prøv at kig ud over jeres egen næstetip og erkend, at vi er blevet et mulitetnisk samfund og at vi ikke kommer tilbage til de tider, hvor vi danskere havde nok i os selv og vores eget navlepilleri...

DF skulle hellere interessere sig for noget væsentligt

Skrevet af Olsen, Mandag den 26. november 2012, 14:15

Er Martin Henriksen også imod sauna og omklædningsrum kun for kvinder? Vi har allesammen forskellige grænser, og der er ingen, der er mere rigtige end andre. Hvis et sådant arrangement, som jo ikke tager noget fra nogen, kan lokke nogle flere til at dyrke idræt, er det en god investering for samfundet.