Klassekammerater blev væk fra Cecilies fødselsdag: ’Hvordan kan man såre et barn så meget?'

Da Sisse Anja Rommedahl fra Odense læste historien om en norsk børnefødselsdag, hvor gæsterne aldrig dukkede op, som den norske avis VG bragte sidste søndag, gjorde det ondt i hjertet.

Det er nemlig ikke mere end to måneder siden, at den 33-årige mor til fire fra Odense stod i samme situation, som det fortvivlede forældrepar fra Norge.

Tirsdag d. 17 september skulle Sisse Anja Rommedahls datters otte-års fødselsdag fejres, og derfor var alle klassekammeraterne inviteret hjem til familien Rommedahl til fødselsdagsfest.

Læs også: 8-årige glædede sig vildt til fødselsdags-fest: Ingen dukkede op

Men dagen blev langt fra som den lille pige havde forestillet sig, da hun et par uger før med glæde havde delt de flotte fødselsdagsinvitationer ud i skolen.

Cecilie Sofie Rommedahl havde inviteret alle 17 klassekammerater. Men på trods af at der kun var to, der havde meldt afbud, dukkede der ikke mere end tre klassekammerater op til fest. Og selv om der trods alt var tre venner, der gerne ville fejre Cecilies fødselsdag sammen med hende, så var hun ked af, at der var så mange, der ikke kom. Hun troede, at det var fordi, ’de ikke kunne lide hende’.

- Min datter var rigtig, rigtig ked af det. Hun havde jo glædet sig til, at hun skulle fejres af alle klassekammeraterne, og man kunne tydeligt se, at hun var skuffet. Hun troede, at hun var en dum pige, som ingen kunne lide, siger Sisse Anja Rommedahl. 

 - Jeg måtte jo prøve at forklare hende, at der altså ikke var noget galt med hende. Det var rigtig hårdt, siger Sisse Anja Rommedahl, der også selv blev både ked af det og gal.

- Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan få sig selv til at såre et andet barn så meget. Man burde i det mindste give besked, om barnet kommer eller ej, men det er forældrene, som simpelthen ikke tager ansvar og slet ikke tænker på andres børn, siger den hjemmegående mor.

Læs også: Mobbe-eksperter om rørende norsk fødselsdags-historie: 'Det er psykisk vold'

På dagen kunne hun ikke gøre andet end at sørge for, at fødselsdagen trods alt blev en hyggelig oplevelse. Derfor blev der hygget lidt ekstra om datteren og de tre gæster, der fik masser af kage, sodavand, boller og popcorn at hygge sig med.

Men frygten for at de skal stå i en lignende situation næste gang datteren fylder år, har fået den hende til at beslutte, at der ikke længere bliver holdt fødselsdagsfest for alle klassekammerater hjemme hos familien Rommedahl.

- Jeg har sagt til Cecilie, at det er en dårlig idé at invitere hele klassen, for det ender med at hun bliver såret igen. Det er jeg i hvert fald bange for og jeg vil hverken udsætte hende, mine andre børn eller mig selv for sådan en hård oplevelse igen. Det gjorde ondt, siger Sisse Anja Rommedahl.

Læs meget mere i Søndagens BT:
- Guide: Skån dit barn for mobning
- Eksperternes bedste råd om børnefødselsdage
- Johannes holdt ikke fødselsdag i seks år

Læs også: