TV2s seer-succes 'Badehotellet' havde mandag aften premiere på fjerde sæson. Over halvanden million seere - ifølge Information - fulgte med, men anmelderne er dybt uenige.

Informations anmelder giver den nye sæson fem stjerner ud af seks og kalder den 'en perle', mens Ekstra Bladets anmelder Henrik Quietsch er fuldstændig uenig og sammenligner serien med en omgang McDonalds-mad.

»Det er dilettantisk udført. Med uinteressante personer og uinteressante konflikter. Det er lavet som et gammeldags teater. Det er selvfølgelige en del af charmen, men jeg synes bestemt ikke, det er godt. Hvis man sammenligner med andre tv-serier, så er fx. ’Arvingerne’ 20 gange bedre. Personkarakteristikken er så håbløs dårlig og endimensionel hele vejen igennem. Sådan har det været siden første afsnit, hvor den ikke har ændret sig. Den er grundlagt på en formel, der så er en seer-succes, og så kører de bare videre med den. Personernes konflikter bliver ligegyldige. Det må gerne være hyggeligt, men her bliver det bare ligegyldigt og ufarligt,« siger han til BTs debatsektion.

Henrik Quietsch forstår ikke, hvorfor serien er den store succes blandt seerne. Men han mener samtidig heller ikke, at han selv blot er snobbet.

»Jeg forstår ikke, hvorfor seerne kan lide det. Det er måske fordi, det er uforpligtende. Der er også mange, der spiser på McDonalds, men det gør det ikke til god mad. Jeg kan ikke basere min anmeldelse på, hvad flertallet vil mene. Jeg kalder det eskapisme og nostalgi, og det kan være det, folk finder en fornøjelse i. Men det gør jeg ikke. Jeg keder mig bare bravt,« siger han og slutter af med svadaen:

»Jeg vil bare gerne have noget med mere substans i, hvis jeg skal bruge tid foran fjernsynet.«

I den anden grøft er Informations anmelder Kristen Bjørnkjær. Han mener, at serien er en tiltrængt oase af hygge i en hverdag fyldt med dårligdomme i nyhedsverden.

»Man kommer i et glimrende humør af det. Der er nogle sjove typer, og jeg kan godt lide den måde, den bliver afviklet på. Det hele fungerer, og man kan ikke sætte en plet på noget,« siger han.

Kristen Bjørnkjær sender samtidig en lussing af sted mod de anmeldere, der synes, at alt skal være på et højt intellektuelt niveau.

»Det er som om, at det er utilladeligt i nogle anmelderes øjne at være hyggelig. Men det er jo kun underholdning, og jeg synes, det er latterligt at se sådan på det. Hvad er der galt med, at det er hyggeligt? Under man ikke tv-seerne, at de skal have lidt godt engang imellem. Der behøver ikke være budskaber i enhver kunstnerisk ytring,« siger han og giver et bud på, hvorfor serien kan trække halvanden million seere til skærmene:

»Tv2 har valgt en stil, hvor de dyrker bestemte typer. Nærmest tegneserie-agtigt. Det er morsomt og minder om noget fra den franske filminstruktør Tati. Det minder også lidt om akvarelmaling. Lyse farver, der er behagelige for øjet. Det er serien også. Danskere har brug for et åndehul midt i deres dagligdag, hvor der er så meget trist i nyhederne. De kan godt lide at slappe af, og det er helt i orden. Det er som om, at mange anmeldere synes, serien skal være noget andet, end den prøver at være. Men danskerne har altid kunnet lide folkekomedier. Helt tilbage fra Morten Korch-filmene,« siger han.

Læs mere i onsdagens BT på debatsiderne s. 14 og 15.