Forud for et møde i By- og Miljøudvalget i dag er politikerne uenige om, hvor pladsen skal ligge. Socialdemokraterne og Venstre foreslår en kirkeplads ved Peter Bangs Vej, mens Konservative hellere ser, det bliver en mindre plads på en cykelsti.

En plads foran en kirke på en af byens store veje - eller en mindre plads på en cykelsti? Navngivning af veje og pladser i kommuner kan ofte give anledning til politiske uenigheder. For hvilken plads eller vej har en afdød personlighed gjort sig fortjent til, og hvilken vil være passende?

Mandag skal politikerne i By- og Miljøudvalget på Frederiksberg diskutere, om pladsen foran Lindevang Kirke skal opkaldes efter den afdøde socialrådgiver, radiovært, forfatter og brevkasse­redaktør Tine Bryld, der boede på Frederiksberg.

Det ligner umiddelbart en forbrødring henover de traditionelle rød-blå blokke i dansk politik. Bag forslaget om Tine Brylds Plads står nemlig socialdemokraten Gunvor Wibroe og venstremanden Jan E. Jørgensen. De begrunder forslaget med, at Tine Bryld var »et fyrtårn«, som viede sit liv til at hjælpe de unge, de udsatte og de udstødte. Det var også Tine Bryld, som danskerne på 100 årsdagen for kvinders valgret i 2015, suverænt kårede som århundredets mest betydningsfulde kvinde i en konkurrence.

Tine Bryld har i et tidligere interview med Berlingske sagt, at »hun kendte hvert et gadehjørne« på Frederiksberg, hvor hun også voksede op. Tine Bryld døde som 71-årig i 2011.

»Vi synes, hun har fortjent det. Hun var en helt fantastisk kvinde. Vi taler om en kvinde, der har været kendt og elsket af danskerne gennem 45 år,« siger Gunvor Wibroe (S).

Tine Bryld opnåede sin helt store danmarksberømmelse gennem radioprogrammet Tværs, hvor unge gennem fire årtier kunne ringe ind til hende for at få gode råd til, hvordan de skulle løse deres problemer med forældre, kærester eller kammerater.

Tine Bryld var gennem årtier aktiv på venstrefløjen og stillede i 1975 op for VS. Det har dog ikke afskrækket Jan E. Jørgensen (V).

»Hun betød rigtig meget for mange unge mennesker, der ringede ind til hende dengang, før der var noget, der hed Børnetelefonen. Jeg har hende ikke mistænkt for at have stemt på Venstre, men derfor kan man sagtens anerkende, at hun har gjort et stort arbejde,« siger Jan E. Jørgensen.

Det Konservative Folkeparti er positivt over for at finde en plads til Tine Bryld, men stiller spørgsmål ved, om pladsen foran kirken er den rigtige.

»Der er en række mindre pladser ved cykelstien langs det gamle banelegeme på Frederiksberg, som ikke er navngivet. Derfor har vi stillet et spørgsmål til forvaltningen med henblik på at lave et samlet fokus på markante kvinder på Frederiksberg, heriblandt Tine Bryld,« siger partiets repræsentant i By- og Miljøudvalget, rådmand Simon Aggesen (K).

Rådmand Laura Lindahl fra Liberal Alliance siger, at partiet støtter op om forslaget fra S og V om at døbe kirkepladsen Tine Brylds Plads.

Forpladsen til Lindevang Kirke, der ligger ud til Peter Bangs Vej, har været gennem en renovering og forskønnelse. Under forpladsen ligger en gammel bunker, der skal fungere som øvelokale for unge klassiske og rytmiske musikere. Det er også blevet foreslået, at pladsen skal hedde Lindevangs Kirke Plads eller Sankt Cæcilia Plads efter skytshelgenen for musikere og komponister.

Det er kommunalbestyrelsen, der endeligt skal godkende, om pladsen foran Lindevang Kirke skal opkaldes efter Tine Bryld. Kommunalbestyrelsen mødes næste gang 30. januar.