Den populære bagel-kæde 'The Bagel Co', der primært har butikker i hovedstadsområdet og Aarhus, har fået en sur smiley og en bøde for at have opbevaret madvarer for varmt.

Det fremgår af en kontrolrapport, Fødevarestyrelsen har lavet efter et besøg i 'The Bagel Co' på Niels Hemmingsens Gade 1 den 20. juli i år.

'The Bagel Co' lever af at sælge bagels med fyld af blandt andet laks, kylling og tun, men ved Fødevarestyrelsens besøg fandt man, at flere af pålægsvarerne i butikken blev opbevaret ved alt for høje temperaturer.

'Virksomheden opbevarede letfordærvelige fødevarer i kølegrav ved målt lufttemperatur på mellem 13,4 og 15,2 grader celcius,' lyder det i rapporten.

Kølekrævende pålægsvarer må normalt maksimalt opbevares ved 5 grader, og virksomheden oplyste da også, inden Fødevarestyrelsen startede sin gennemgang, at kølegraven havde en temperatur på fem grader, hvilket imidlertid viste sig ikke at passe.

Udover en lufttemperatur, der var alt for høj, var temperaturen på selve fødevarerne i kølegraven også for høj.

Med et indstikstermometer målte Fødevarestyrelsen 10,6 grader i forretningens tunmousse, mens laksen blev målt til 10,4 grader og den spicy kylling, der kunne være havnet i kundernes bagel blev målt til 9,8 grader. Kalkunbryst i skiver blev målt til at være hele 23,6 grader varmt.

Efter kontrollen fra Fødevarestyrelsen vurderede forretningen alle fødevarer og kasserede det nødvendige. Derudover fremgår det af kontrolrapporten, at 'virksomheden vil bringe forholdene i orden.'

Ejer Birthe Thygesen understreger over for BT, at man nu vil forbedre forholdene.

'Vi har konstateret, at køledisken ikke køler tilstrækkeligt, og vi har derfor bestilt et nyt køleelement, som er på vej,' skriver hun i en mail til BT og tilføjer:

'Indtil da har vi instrueret vores personale i, at maden, ifølge gældende regler, max må ligge 2 timer 45 minutter i køledisken, derefter skal maden smides ud og skiftes ud med nyt og frisk mad.'

'The Bagel Co' blev grundlagt i 1996 af Birthe og Barak, der to år tidligere havde smagt en bagel i New York for første gang, og derefter ønskede at bringe konceptet til Danmark.