Mikkel Kesslers far er død. Han blev 68 år.

Ole Kessler levede et hårdt værtshusliv med alkohol i pæne mængder, lige indtil den dag hans hjerte pludselig sagde stop.

Hver formiddag indtil sin død besøgte Ole Kessler sit stamværtshus på Amager for at indtage et rundstykke og drikke en kop kaffe med brandy. Bagefter satte han sig op på sin sorte Jupiter herrecykel med grøn mælkekasse bagpå og cyklede en kilometer til sit kolonihavehus ved voldanlægget på Christianshavn. Hvis ikke det var for efternavnet, ville ingen tro, at den tætte mand med det rødmossede ansigt var far til danmarkshistoriens største bokser.

Ole Kessler blev født 26. januar 1945. I sin ungdom blev han uddannet maskinarbejder ved B&W og sejlede for A.P. Møller Mærsk. I en periode arbejdede han også som maskintekniker i Grønland.

Ole Kessler elskede alkohol. På Café Sundet, hvor Ole Kessler hver formiddag drak sin brandy, er der nu en stamgæst mindre. Der, hvor han plejede at sidde, er der blot en tom stol. Få hundrede meter derfra, ved Sundby Kirke og krematorium, lå Ole Kesslers jordiske rester i en hvid kiste overdækket med røde og hvide blomster og ventede på at blive brændt. Gravstedet på kirkegården er nu dækket med blomster efter bisættelsen, der fandt sted torsdag med et stort fremmøde af venner og familie.

Haraldsborg Café

I en årrække var Ole Kessler tjener og medejer af værtshuset Haraldsborg på Islands Brygge. Det var her, han mødte Mikkel Kesslers mor, Ann Patricia Christiansen, der også er mor til Mikkels halvsøster, Linse Kessler.

Mens andre børn løb rundt på legepladsen, var Mikkel Kesslers barndom en helt anden. Som søn af en værtshusejer var lille Mikkel allerede fra en tidlig alder fast inventar på værtshuset Haraldsborg, der blev betegnet som et af de listige steder i København. Værtshuset lå et stenkast fra familiens hjem på Gunløgsgade på stenbroen på Islands Brygge og kom hurtigt til at spille en central rolle i familiens Kesslers liv.

- Vi er jo værtshusbørn, fordi vores forældre altid var på værtshus, fortæller Mikkel Kesslers storesøster Linse i portrætbogen ’Skabelsen af en kriger’.

Mikkel rejste kegler

I bogen beskrives det, hvordan den dengang generte og pivede Mikkel Kessler tjente penge på værtshuset ved at rejse kegler op på billardbordet. Han fik fem kroner per spil. Penge, som han efterfølgende brugte i en nærliggende spillehal.

Mikkel Kessler fortæller selv, at hans far som ung ikke var bange for at slå på tæven.

- Min far er en gammel slagsbror. Han boksede rundt på alle værtshusene på Vesterbro, da han var yngre, og har været ude at sejle i mange år. Han var vist en værre bavian i sine yngre dage, men han har altid haft masser af arbejde og styr på tingene, siger han i bogen.

Ifølge både Linse og Mikkel Kessler så de to søskende ikke meget til deres forældre under opvæksten. Men allerede i en tidlig alder tog Ole Kessler sin søn med i K.B. Hallen for at se de kampe, boksepromotor Mogens Palle arrangerede. Dermed var han med til at tænde boksegløden i drengen, der en dag selv skulle blive verdensmester i boksning og mangemillionær.

Var stolt af sin søn

Det var mor Ann, der i begyndelsen tog knægten med til boksning i Christianshavn Idræts Klub, men senere var Ole Kessler stort set altid at finde ved ringside, når sønnen boksede.

- Han holdt sig meget i baggrunden. Han stjal ikke rampelyset fra sin søn. Jeg kunne godt lide Ole. Jeg husker ham som flink og venlig, siger Mikkel Kesslers mangeårige boksetræner, Ricard Olsen, der selv fungerede som en slags reservefar for Mikkel Kessler.

Ole Kessler var stolt af sin søn, men pralede aldrig med hans bedrifter i ringen. Da Jyllands-Posten i et interview med far og søn spurgte, hvad han syntes om sønnens karriere, svarede han blot: ’Han gør det godt.’

I en årrække - da boksekarrieren var på sit højeste - boede Mikkel Kessler i Monaco.

Flyttede hjem

Men da Ole Kessler i 2010 fik en hjerneblødning, valgte Mikkel Kessler at flytte tilbage til Danmark.

- Jeg havde været væk i lang tid og savnede mine forældre. Da far så fik den hjerneblødning, tænkte jeg, at det var på tide at komme hjem, inden jeg mister dem, har Mikkel Kessler fortalt til Billed-Bladet.

De sidste år af sit liv så Ole Kessler mere til sin søn - måske mere end nogensinde tidligere.

Tre dage om ugen besøgte han ham i træningscenteret i Dragør på Amager. Naboer i Haveforeningen Kløvermarken fortæller, at Mikkel Kessler ofte kom og besøgte sin far i det hyggelige kolonihavehus med udskårne træfigurer og udsigt til voldgraven og voldanlægget på Christianshavn.

Helt frem til dagen før sin død gik Ole Kessler på værtshus. Men en dag i begyndelsen af juni blev han fundet død. BT erfarer, at han døde af et hjertestop på fars dag, men det er ikke bekræftet af Kessler-familien, der har valgt at være stille hvad angår Ole Kesslers død.

- Alle kan vist sætte sig ind i, at det er en stor sorg, når man mister en af sine forældre. Det er ikke anderledes for mig, siger Mikkel Kessler via sin agent til BT og ønsker ikke yderligere at kommentere faderens død.