Danske politikere kan se frem til et ordentligt lønskub. Se hvad det betyder i kroner og øre her.

Vederlagskommissionen anført af tidligere departementschef og DR-formand Michael Christiansen har ifølge Politikens informationer tænkt sig at stille et forslag, der lyder, at danskere politikere får et lønskub på 15 og 30 procent for henholdsvis folketingsmedlemmer og borgmestre.

Men hvad betyder det i praksis? BT har lavet udregningen for dig her. Der skal dog tages forbehold at mulige bonusaftaler ikke er talt med. Her er der ene og alene tale om politikernes grundløn.

Grundlønnen for ministre ligger på omkring mellem 1,17-1,46 millioner kroner om året. Med den muligt foreliggende lønstigning vil en minister tjene mellem 1,34-1,68 millioner kroner årligt i grundløn.

Folketingsmedlemmer tjener omkring 660.000 kroner årligt og med en lønstigning på 15 procent vil det beløb så stige til 759.000 kroner om året.

En borgmesters løn afhænger af kommunestørrelse og i september 2014 lå grundlønnen på mellem 530.000-925.000 kroner årligt. Den vil stige til 689.000-1,2 millioner kroner.

Med forslaget lyder det, at man dog vil skære i politikernes pensionsordning og den såkaldte eftervederlagsordning.

Michael Christiansen udtaler til Politiken, at de 15-30 procent 'er inden for de rammer, vi arbejder'.

Vederlagskommissionen blev nedsat af den forrige regering, Venstre, Konservative og SF for at se på løn og pensionsforhold for danske politikere.