Da en journalist og en fotograf fra Jyllands-Posten lørdag mødte op til et pressemøde, som den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir holdt i Nørrebrohallen i København, blev de afvist i døren. Muhammedtegningerne er ikke glemt af organisationen.

Hizb ut-Tahrir holdt pressemødet for at give deres bud på, hvor muslimerne står efter ugers massiv debat og dækning af terrorangrebet i København for to uger siden. Her blev to dræbt og fem såret, da den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein både angreb et debatarrangement på Østerbro og den jødiske synagoge i København.

Men da de udsendte for Jyllands-Posten dukkede op til stedet, blev de stoppet i døren og fik at vide, at de ikke var velkomne.

Da Jyllands-Posten efterfølgende mødte medierepræsentanten for Hizb ut-Tahrir, Junes Koch, på parkeringspladsen foran Nørrebrohallen, fik de en forklaring på, hvorfor de blev stoppet.

»Vi har et principielt forbud mod Jyllands-Posten. Det stammer tilbage fra tegningerne,« sagde Junes Koch til avisen.

Hizb ut-Tahrir har været i centrum for et stormvejr siden terrorangrebet for to uger siden.

Et flertal på Christiansborg med justitsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen vil have rigsadvokaten til igen at undersøge, om organisationen kan forbydes og tvangsopløses i Danmark, skriver Berlingske.

Årsagerne til det er flere.

For det første har Hizb ut-Tahrir sagt, at man nægter at tage afstand fra terrorangrebet. Og for det andet er det beskrevet i flere medier, at Omar El-Hussein er kommet i Hizb ut-Tahrirs moske i Heimdalsgade på Nørrebro, hvor en imam dagen før terrorangrebet opfordrede til, at man gik i krig mod jøder.

I weekenden den 14. og 15. februar mistede to mennesker livet under terrorangrebene. 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev selv skudt og dræbt af politiet tidligt om morgenen søndag den 15. februar.