KØB PLUS!

Juletræs-sagen: Sådan kan beboerne vælte bestyrelsen

Hvis beboerne finder bestyrelsens beslutning om ikke at bruge penge på det årlige julearrangement helt ude i hampen, er det muligt at vælte dem

Det forklarer boligforeningen 3B, som afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge, Kokkedal, er under.

- Det er på ingen måde en indviklet proces, hvis man vil have bestyrelsessammensætningen op til genovervejelse. Man har jo en generalforsamling én gang om året, hvor man blandt andet fremlægger budgettet. Men man kan også indkalde til ekstraordinær generalforsamling, siger formand Steffen Morild.

Siger nej til gratis juletræ: Det handler IKKE om penge

Nu blander Pia K. sig: Forkasteligt at skulle kæmpe for retten til jul

- Det kræver bare, at 25 procent af beboerne i området underskriver en erklæring om, at man ønsker det. Og så kan et punkt til den ekstraordinære generalforsamling fx være, at man vil have et nyt valg. Så hvis Egedalsvænge vil have en anden bestyrelse, så er det den måde, man eventuelt kan gøre det på, fortsætter han.

Han påpeger dog, at det ikke er en proces, han på nogen måde skubber på for, men at det er op til det lokale demokrati at beslutte.

3B skal have et møde med afdelingsbestyrelsen på onsdag, hvor de i fællesskab skal forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned i hele juletræs-miseren

Læs også: