KØB PLUS!

Jødiske børn frarådes skoler på Nørrebro

Jødiske børn bliver chikaneret i så høj grad på folkeskolerne på Nørrebro, at jødiske forældre flere gange er blevet frarådet at melde deres børn ind i skolerne i området, skriver P4 København

- Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere, fortæller Lise Egholm, der om en måned fratræder som skoleleder på Rådmandsgades skole.

Hun mener, at der er en oplagt løsning på problemet.

- Oplysning, oplysning og oplysning er vejen frem. Altså vi skal debattere det her og blive ved med at debattere det - så kan vi lave det om. For det kan ikke være rigtigt, at man i 2013 ikke kan gå på en skole på Nørrebro, fordi man har en jødisk baggrund. Det er jo helt hen i hegnet, siger den afgående skoleleder til P4 København.

Det Mosaiske Troessamfund er bekendt med problemet.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, men det er en virkelighed, som vi kender, og som vi - i citationstegn - lever med.

- Den her problemstilling er så alvorlig, at den skal italesættes fra for eksempel det jødiske samfunds side, fra min side, siger formand Finn Schwartz.

Når jøder oplever at blive frarådet skoler på Nørrebro, er der noget rivende galt, mener De Radikale:

- Vi ønsker et samfund, der er tolerant og mangfoldigt, og det skal selvsagt gælde for alle. Mindretal skal opleve tolerance, men de skal godt nok også selv udvise tolerance, ellers hører alt jo op.

- Tolerance kommer ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at det sættes på dagsordenen - på den politiske dagsorden som den ude på skolerne og i boligområderne. Derfor bakker jeg også meget op om skoleleder Lise Egholm, som jeg tror har løsningen: Oplysning og dialog, siger integrationsordfører Liv Holm Andersen (R).

Hvad skal der gøres ved problemet? Sig din mening herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Jehovas Vidners børn er blevet mobbet i årtier

Skrevet af Maria Dyhr, Torsdag den 14. februar 2013, 20:02

Jeg føler mig fortabt og glemt når jeg læser denne debat.

Jeg voksede op som Jehovas vidne, men forlod sekten som voksen.
Jeg måtte skifte skole i 6 klasse efter konstant mobning af både børn og voksne på min første skole.
Jeg var det første Jehovas vidne i den skoles historie. Og ingen gjorde noget... Ikke før mine forældre valgte at flytte mig til en ny skole.
I min tid inde for Jehovas vidner og efter, har jeg set og hørt den her historie 1000ner af gange.
Det er sket i årtier, også før jeg begynde i skole. Men aldrig har nogen, hverken myndighederne, eller politikerne taget vores historier særlig alvorligt.

Måske fordi Jehovas vidner normalt helst vil holde sig for sig selv når det kommer til hvad de kommer ud for i deres hverdag.
Ikke særlig mange kan lide Jehovas vidner, og børn er ofte van til at se deres forældre behandle Jehovas vidner der kommer og ringer på deres døre, rigtig dårligt.
Men det gør det jo ikke mere rigtig, efter min mening. Der er religions frihed i Danmark.. men ikke mere end at os som ikke er som alle de andre, kan få lov at være i fred.

Min familie er stadig Jehovas vidner, og derfor høre jeg jo også ofte om hvad der sker i deres menighed. Og der er der lige nu en lille dreng som bliver mobbet, slået hver dag i sin skole. Kun fordi han heller vil bruge sine frikvarter på at forberede sig til kommene møder i hans menighed, end at lege,

Mobning ødelægger dig indefra. Det kan jeg skrive under på. Især når det er pga. ting du ikke selv kan gøre for.
I min historie var min klasse lære den værste, da hun jo samtidig skulle have været en som jeg skulle kunne stole på.
Men hun gjorde alt for at ydmyge mig foran hele klassen, og altid pga. min tro. Som jeg i øvrigt ikke selv havde valgt, men var født ind i.

Jeg er lidt ked af det først er når det er muslimer eller nu jøder, at problemerne kommer op til overfladen. For helt ærlig kære danmark - Det her er sket i årtier.
Hvorfor der kom aldrig fokus på det før? Hvorfor først nu, og hvorfor bliver alle de andre religioner som oplever de samme ting, glemt i denne her og andre debatter??

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Søndag den 3. februar 2013, 18:11

MIN DATTER GUADALUPE DA SILVA, HUN BLEV SEXUELT MISBRUGT I BØRNEHAVEN, VOLBY BRØNDBY KOMMUNE. HAVDE MIN DATTER STADIG IKKE MODTAGET PSYKOLOGHJÆLP SELVOM JEG GENTAGENDE GANGE HAVDE BEDT OM DET. DERFOR REJSIE JEG TIL BRASILIEN, MIT HJEMLAND, FOR AT MIN DATTER KUNNE MODTAGE PSYKOLOGHJÆLP. DA JEG HJEMVENDTE FRA BRASILIEN, KOM BRIGITTA NIELSEN OG EN ANDEN FRA BØRNEFORVALTNINGEN, KL 7.00 OM MORGENEN,OG SPARKEDE TIL MINE TING I MIT HJEM. DE HAVDE INTET BREV MED, OG HAVDE IKKE I FORVEJEN FORTALT NOGET OM, AT MIT BARN SKULLE FJERNES. JEG FIK ET CHOK OG LØB MED MIT BARN. DE RINGEDE TIL POLITIET OG HALVVEJS TIL BANEGÅRDEN KOM POLITIET OG JEG STOPPEDE. BRIGITTA FORTALTE POLITIET AT JEG FØR HAVDE KIDNAPPET MIT BARN, HVILKET IKKE ER SANDT. JEG HAR FORÆLDREMYNDIGHEDEN OVER MIN DATTER, OG ER FRI TIL AT REJSE MED HENDE NÅR SOM HELST. MIT BARN ER NU TVANGSFJERNET FRA MIG AF BRØNDBY KOMMUNE OG FLYTTET PÅ BØRNEHJEM TAO, HVALSØ MIT BARN HAR DET IKKE GODT. JEG ER BEKYMRET FOR MIT BARN OG SYNES DET ER URIMELIGT AT HUN ER BLEVET FJERNET FRA MIG. JEG ER IKKE MISBRUGER OG HAR ALDRIG VÆRET. JEG HAR ALDRIG VÆRET PÅ PSYKIATRISK HOSPITAL OG BRUGER IKKE NOGEN FORM FOR MEDICIN. MIN DATTERS FAR ER MISBRUGER OG ER VOLDELIG. KOMMUNEN VIL HJÆLPE TIL AT FORÆLDREMYNDIGHEDEN. JEG HAR VÆRET ALENE MED MIN DATTER SIDEN HUN VAR EN MÅNED I MIN MAVE. DA SMED JEG HENDES FAR UD FRA VORES HJEM, DA HAN VAR VOLDELIG. JEG MÅ KUN SE MIN DATTER 1 1/2 TIME 1 GENG OM MÅNEDEN JEG MÅ IKKE SNAKKE I TELEFON MED HENDE. HENDES FAR HAR LOV AT TALE MED HENDE I TELEFON OG TIL AT SE HENDE MERE END MIG. MIN DATTER GRÆDER OG ER FRUSTRERET. FORTÆLLER MIG AT HUN BLIVER TVUNGET TIL SAMVÆR MED SIN FAR MOD HEDENS VILJE. SOMMER 2011 PRØVEDE MIN DATTER AT KASTE SIG UD AF BILEN, HUN VAR PÅ TUR MED BØRNEHJEMMET. HUN VILLE LØBE HJEM TIL SIN MOR MEN VAR BANGE FOR HUN IKKE KUNNE FINDE VEJ. I RETTEN FIK JEG IKKE SELV TALE RET, KUN ADVOKAT FRA KOMMUNEN. JEG STOPPER IKKE FØR HUN ER HOS MIG IGEN. DET ER UTRUGT AT INGEN KAN / VIL HJÆLPE MIG. DA POLITIET OG ANDRE ER INDBLANDET I SAGEN. DET KAN IKKE VÆRE RIGTIGT AT. DER IKKE KAN GØRES NOGET NAR MIT BARN ER BLEVET MISHANDLET I SIN BØRNEHAVE. HUN SAVNER MIG OG HAR BRUG FOR MIG. JEG HAR BEVISER OG JEG FINDER MIG IKKE I AT VI BLIVER SVIGTET SÅDAN JEG VIL GERNE HAVE MIT BARN TILBAGE. VI ER BEGGE BRASILIANSKE STATSBOGERE OG JEG ØNSKER AT VI BEGGE KAN REJSE TILBAGE TIL BRASILIEN. JEG HAR UNDERRETTET DEN BRASILIANSKE STAT OM MIN SAG

TIL POLITIK

Skrevet af Cleunides Souza, Torsdag den 31. januar 2013, 13:14

Klage Får politiet hjælp ikke i Danmark jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været m...isbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn PÅ BØRNEHJEMMET HAR 1 BARN TIL JUL ER MIN BARN I DANMARK OG BRØNDBY KOMMUNE ER KORRUPT

Eliten

Skrevet af O. Olsen, Onsdag den 30. januar 2013, 12:58

Om den selvretfærdige elite, som er skyldig i tingenes tilstand, siger George Orwell ''at de aldrig nogensinde vil indrømme at have fejlet, selv ombord på en synkende skude klamrende sig til rælingen, vil de ikke indrømme, at de har fejlet'' De tror, at muslimerne vil redde dem, men disse vil sige, 'Nej, men tak for hjælpen. Nu klarer vi resten selv'.

Margrethe Vestagers politik

Skrevet af Svend, Onsdag den 30. januar 2013, 09:14

Sådan er det jo.

Hvem er det nu ?

Skrevet af Mia S, Onsdag den 30. januar 2013, 02:28

Hvem er det nu lige, det er, der er racister ???

Uforskammede

Skrevet af O. Olsen, Tirsdag den 29. januar 2013, 13:46

Alle ved det, men få tør sige det, at muslimerne som gruppe er de mest intolerante, mest uforskammede, mest uopdragne, mest kriminelle mennesker, der nogensinde har sat deres ben her i landet i nyere tid. Kald det bare kultursammenstød. Selv de værste eksemplarer har fået dansk statsborgerskab. Ingen steder som i vesten har palæstinenserne fået lov til at te sig , som de vil. Gud nåde og trøste os alle sammen for denne kulturberigelse.

O.Olsen:

Skrevet af Jyden, Onsdag den 30. januar 2013, 02:20

Kunne ikke siges bedre,- helt enig!!!
Det vil også ende helt galt, om ikke der snarest gøres noget effektivt ved disse problemer.
Vi skulle gerne snart have DF til roret,- sålænge vi har den røde forrædderbande med Margrethe V. som den værste,- så går det blot hastigere mod afgrunden....

Hellere ud med palæstinenserne - helt ud!

Skrevet af Claus Nelvad, Tirsdag den 29. januar 2013, 13:23

Skolelederen på Rådmandsgade Skole, Lise Egholm på Nørrebro i København, udtaler, at det kan blive svært for jødiske børn at frekventere skolen på grund af de palæstinensiske elever. Efter at anstændige partier, konservative og dansk folkeparti, har givet klare udmeldinger om denne situation, har skolelederen trukket sine udtalelser lidt tilbage, uden tvivl på grund af et pres fra den røde side af Folketinget. At hun har peget på, at løsningen på problemet skulle være, at de jødiske børn skal bytte skole, gør hende uværdig i alle sammenhæng.
Det er det mest frastødende jeg har hørt om længe. Vi taler om jødiske børn, danske statsborgere, som opfordres til at skifte skole på grund af nogle utilpassede børn, som har fået et ”gratis” statsborgerskab, på grund af en tvivlsom afgørelse i et tvivlsomt EU direktorat. Jeg vil foretrække hvis de danske jødiske børn bliver på deres skole og de palæstinensiske elver flytter skole.
Hvor er vores justisminister i dette forløb? Vi ved, at han støtter de kriminelle i Sandholmlejren, så de ikke ødelægger deres mulighed for, på et senere tidspunkt, at opnå et dansk statsborgerskab. Det er han nødt til, da fremtidige røde vælgere jo skal komme udefra, men i denne sag, bør han være tydelig.
Enhver antydning på antisemitisme bør der slåes hårdt ned på. Det kunne man passende bruge de 30 millioner til, som regeringen har fundet frem til en upassende modersmålundervisning af muslimer.

Jødehad..

Skrevet af Pedersen, Onsdag den 30. januar 2013, 19:00

Man kunne passende opsætte naziflag og symboler på døre og ved den rød-sorte højborgs mure,- så toner man "rent flag",-og viser VIRKELIGHEDEN!
Regeringens totale ligegyldighed og manglende vilje til at hjælpe disse jøder kan man ligestille med besættelsestidens jødeforagt!!

Ny-Nazismen er på fremmarch

Skrevet af ole, Tirsdag den 29. januar 2013, 12:45

Og det er sørgeligt.

Siden jeg besøgte Auschwitz første gang, var min efterfølgende tanke, at alle!!!! skolebørn fra ca. 10-11 år, burde køres derned i Bus, som led i Historie undervisning. Det er ikke et sted man ikke bliver "ramt" af, medmindre man er fuldstændig psykopat.

Desværre har børnene det formentlig hjemmefra, for jøde had, er ikke noget der bare opstår ud af det blå. Så forældrene skulle tvinges til at tage med, og opføre sig ordentligt, og ikke blande sig i undervisningen på stedet.

Sådan nogle situationer som nævnt i artiklen bør virkelig monitoreres, for det går ikke væk af sig selv, hvis det er det man håber på, og den sædvanlige blødsødne danske undervisning om, at nu skal vi være gode ved hinanden duer ikke! i denne sammenhæng. Tro mig.

En skænsel!

Skrevet af J. Hansen, Tirsdag den 29. januar 2013, 12:13

Et andet sted på BT kaldes idioterne for "jødemobbere". Der er tale om et forsøg på at bagatellisere den ny nazisme til en form for drengestreger. Vælt nu de inkompetente pampere i kommune og stat!

Ud med aberne

Skrevet af J. Hansen, Tirsdag den 29. januar 2013, 12:10

Volds- og chikane-aberne skal smides ud af skolerne og forældrene skal smides ud af landet de ikke kan begå sig i.

tak til de røde og radikale

Skrevet af stiig, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:49

Nu sidder der en radikal såkaldt borgmester og spiller forbavset. Føj for sa... Det er de radikale og deres skinhellige proselyttere der er syld i at vi har tusindvis af uintegrerbare palæstinensere i KBH, Hvem husker ikke de radikale og Anker Jørgensens tuderi over en flok halvkriminelle palæstinensere der var nægtet asyl, men ved en særlov fik opholdstilladelse. Disse modbydelige individer og deres efterkommere har kostet KBH milliarder af skattekroner og befolkningen hadforbrydelser.

Alle Danskere skal beskytte jøderne

Skrevet af Asger, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:41

Vi skal gøre som danskerne gjorde under besættelsen, der sagde man "vi er alle med til at beskytte kongen" da Christian X red gennem København.

regeringen svigter danskerne

Skrevet af Else Marie, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:34

Tja, -- dette er hvad man kan forvente med den regering vi pt har.
Alt er tilladt, krigen mellem kristne og muslimer er kommet til Danmark
-- de muslimer der IKKE vil krig, hvor er i ? vi hører aldrig fra jer ???
Man kan ikke fortsat være tolerant - UD med de utilpassede -- de skal IKKE have dansk statsborgerskab, send dem til Saudi Arabien ......

Under 2. vedenskrig svigtede de radikale og socialdemokatiet også
danskerne, de gav tyskerne - der besatte vort land - frit spil, skal vi finde os i det igen, denne gang med islamister ???

DANSKER KOM SÅ OP PÅ BARRIKADERNE

Tæskehold

Skrevet af UD AF, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:32

Den danske tolerance dræber vores samfund! Fat dog vi snart selv må på gaden og smide dem hjem!

hvad der skal gøres?

Skrevet af per, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:31

i kunne jo starte med at sætte jer lidt ind i islam, her er feks et vers om hvad koranen siger om at være venner med jøder og kristne:

Qur'an (5:51) - "O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely he is one of them; surely Allah does not guide the unjust people."

derefter kan i jo prøve at forklare hvordan det skulle lade sig gøre at integrere mennesker der mener at de ikke må tage kristne eller jøder til venner??

Fat det nu: de VIL os ikke, og de kommer aldrig til det, for deres religion forbyder dem at være en del af os!

Jødehad

Skrevet af Susanne Hansen, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:26

Man kan jo godt forstå,at alt det jødehad ligger og ulmer på Nørrebro,da både enhedslisten og SF,hader jøderne.Jeg husker tydeligt at vores udenrigsminister var ude og opfordre Københavnske butikker om,at boykotte de Israelske varer.Hvordan kan han (Villy Søvndal) iøvrigt i sin rolle som udenrigsminister gå på tv.og puste til ilden på den måde,og så iøvrigt blande sig i den kommunale politik,og puste og legalisere det had der er mod jøderne på Nørrebro,og hvordan kan skoler og kommunen lukke øjnene.De børn er jo også født i Danmark,og så skal men lige tænke på at begge religioner er i Danmark af samme grund,nemlig forfølgelse og had.

jenni

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:24

Jenni: Har du måske læst koranen? synes du skal passe på med hvad du udtaler? står der måske også i biblen, at du ikke skal kunne fungerer sammen med et menneske der har islam som trosretning

jenni

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:24

Jenni: Har du måske læst koranen? synes du skal passe på med hvad du udtaler? står der måske også i biblen, at du ikke skal kunne fungerer sammen med et menneske der har islam som trosretning

biblen og koranen

Skrevet af brandt, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:51

til anonym !!
Selvom det står skrevet både i biblen og koranen at vi ikke skal være venner med hinanden, så er det muslimerne i dette tilfælde, være dem der skal forlade landet, da det er Danmark vi lever i. Danmark er et kristent land, så muslimerne må finde et land med samme trosfælder, men der findes ingen muslimske lande i verden, hvor i kan snylte jer til goderne, andet end at i er tiltrukket af vores lille smørhul. Så fis ud af landet "!!!!!

peter

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:21

til Peter: Jeg tror lige du skal være varsom med, at generaliser med at alle muslimer vil overtage. Hvad med os andre muslimer der erpasser vores studie job, vores studie og vores DANSKE venner?? det er os der lider under synspunker som dine.

Anonym muslim:

Skrevet af L.P., Onsdag den 30. januar 2013, 02:06

Ja, det skal jo lyde så uskyldigt!
Der har været flere af jer muslimer, der havde en "god" uddannelse som ingeniør,- et af tilfældene var i England,- og denne muslim var den flinkeste mand og nabo i det kvarter, hvor han boede!
Men i det skjulte arbejdede han på-sammen med ligesindede, at fremstille bomber,m.v. - og var en af hovedmænden til terrorbomben i undergrundsbanen,- jo tak!!!
STOL ALDRIG på en muslim!
Ofte er de fulde af løgn!

Det er IKKE jødiske børn, der skal bortvises!

Skrevet af J. Hansen, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:35

Pjat med dig. Adresser venligst dine usmageligheder til rette sted. Det er dine egne trosfæller, der med forkvaklede uciviliserede nazistiske metoder sætter danskernes land i brand, mens danske "politikere" vender ryggen til! Det er dine egne trosfæller der ødelægger dit liv!

@anonym

Skrevet af sa, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:32

Nøj hvor er det synd for dig - du lider ligefrem over at der endelig er tegn på at ordentlige mennesker har fået nok af i muslimere´s hærgen.
Tør øjnene og overvej om du så passer bedre ind i et samfund længere sydpå.

Politi på Nørrebro

Skrevet af Maria, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:13

Hvor er politi på Nørrebro? Deres "indsats" er at råde jøderne ikke at gå med kalot på Nørrebro!! Så Nørrebro er forlængst opgivet af danskerne - og andre bydele vil følge.

nazimuhammad.

Skrevet af andersen, Tirsdag den 29. januar 2013, 08:06

Øj hvor det minder om nazi tiden - ingen, ved deres fulde fem, kan vel billige nazisterne´s jødeforfølgelse under Hitler´s regime.

Nu skal vi så affinde os med at en ondskabsfuld religion vil kopiere og udvide Hitler´s ideér - hellig krig mod alt, der ikke stemmer overéns med det som muldhammad og den latterlige bog koranen foreskriver?

Nej - fandme nej. Vi bliver nødt til at overveje om 30 års dialog og "sweettalk" har ændret noget i muslimernes opfattelse af, om der er plads til andet end islam.

Hitler´s "mein kampf" og koranen er meget éns i ønsket om at udrydde uønskede elementer, og jøderne må så igen stå for skud.

Vores islam-læflende regerings åbne grænser politik er det mest undergravene tiltag der er opfundet og vil uværgeligt føre til endnu flere problemer.

Eneste løsning nu, må være kraftig deportering af uønskede muslimere og deres hellige krige. Start dog snart med at få de udviste sendt til afsoning i deres hjemområder - gør politikerne ikke noget ved problemerne nu, vil vi se en endnu større polarisering mellem civiliserede lande og tilhængere af islam og dermed ender det med at gadens parlament går igang med at udøve selvjustits.

andersen:

Skrevet af Jyden, Onsdag den 30. januar 2013, 02:35

Helt rigtigt! En ondskabsfuld religion, opfundet af den onde selv!!
Og denne rød-sorte "regering" vi har nu, er ikke bedre,- ej heller alle deres medløbere.
Bare se alle dem, der lukker øjnene for dette problem:
Politiet,-( som SKULLE være der for at beskytte de svage borgere!)- den landsforrædderiske borgmester i den kommune, og skolerne, lærerne, hele det kommunale system, retssystemet,- det hele er lige til at lukke ned,- men det falder også snart sammen som et korthus,-så må folket til at vågne op og se hvad det er der sker!!

Det er IKKE jødiske børn, der skal bortvises!

Skrevet af J. Hansen, Tirsdag den 29. januar 2013, 07:28

"Tak" til de inkompetente politikere, halvhjernede journalister og "kunstnere" fra hjælpeklasserne, der har gjort det muligt at nazismen i Danmark trives og øges helt uden myndighedernes modstand!
Må f..... have jer!