Intern DR-mail: Demo-sag helt forkasteligt

Sagen om TV Avisens indslag i går aftes om vrede demonstranter, der virkeligheden var instrueret af et tv-hold fra DR, udvikler sig.

DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har det overordnede ansvar for TV Avisen, og han kalder slet og ret sagen for helt forkastelig i en intern mail sendt ud i dag.

Det sker efter, at bt.dk har afsløret et videoklip, der viser, at demonstranterne foran Retten i Hjørring tydeligt blev instrueret af et tv-hold hyret af DR. Men i TV-Avisen klokken 18.30 og 21.30 fremgik det, at borgerne af sig selv var mødt op for at demonstrere mod den tidligere direktør i EBH Bank, der var på anklagebænken.

-  Vi viderebragte det, som om det var virkelighed. Nu viser det sig altså, at det var en konstrueret virkelighed. Det er selvfølgelig helt forkasteligt. Og vi må nu bringe rettelser og et indslag i TV Avisen i aften om, hvordan det kunne gå så galt, skriver Ulrik Haagerup.

Filmsekvens, der blev optaget af en fotograf på stedet, viser en tilrettelægger fra produktionsselskabet “Made In Copenhagen / Larm Film”, der på vegne af Danmarks Radio producerer et program om EBH Bank, i gang med nøje at instruere en flok ældre demonstranter med papskilte. Klippet afslører, at der ikke ser ud til at være tale om en spontan og ægte demonstration, hvor nordjyder viser deres vrede mod topfolkene i den bank, der har kørt deres lokalsamfund ned, men om en fuldstændig indstuderet scene.

Og den ene af demonstranterne Ulf Nielsen oplyser til bt.dk, at tv-holdet endda havde lejet en minibus til at køre dem hen til Retten i Hjørring og tilbage.

- Tilsyneladende har produktionsselskabet – det såkaldte Larm TV – ikke tydeligt nok fortalt nyhedsholdet, at der var tale om en iscenesættelse og ikke om virkelighed, skriver Ulrik Haagerup

Hverken Ulrik Haagerup eller kanal-chef på DR Lotte Lindegaard ønsker at svare på, om sagen får konsekvenser for samarbejdet med produktionsselskabet.

 

 

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08