Stadig flere unge søger ind på landets ingeniøruddannelser. De vælger uddannelser med fremtid i, siger Ingeniørforeningen, der dog fortsat efterlyser en styrkelse af naturfagene i folkeskolen.

Flere års intensiv kamp for at få de unge til at søge mod de naturfaglige uddannelser synes at have båret frugt.

Stadig flere unge mennesker søger eksempelvis mod landets ingeniøruddannelser, fremgår det af årets tal Den Koordinerede Tilmelding (KOT), der er blevet offentliggjort onsdag.

Landets private sektor har tørstet efter ingeniører de seneste år, og noget tyder på, at tørsten kan blive slukket. Optaget til uddannelsen som civilingeniør er eksempelvis steget med fire procent, mens optaget til diplomingeniøruddannelser er steget med ni procent.

Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen, tør godt love de unge, at de har valgt uddannelser med en fremtid i.

»Flere unge har valgt en uddannelse med fremtid i. Ingeniører med forstand på teknologi er efterspurgte på arbejdsmarkedet, og både på den korte og lange bane står vi med en massiv mangel på ingeniører,« siger Frida Frost til Berlingske Nyhedsbureau.

En prognose har vist, at dansk erhvervsliv om 10 år vil mange i omegnen af 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater, der antallet af uddannede i disse felter ikke står mål med den efterspørgsel, der er på området.

Af samme grund indskærper Frida Frost, at der fortsat er behov for at trække endnu flere unge ud på de naturfaglige uddannelser.

»Naturvidenskabelig og teknisk indsigt bliver efterspurgt overalt, og vi ligger i konkurrence med landene omkring os for at tiltrække disse kompetencer. Løser vi ikke den opgave, risikerer vi, at danske virksomheder må søge ud af landet og derhen, hvor arbejdskraften findes. Derfor skal vi udnytte enhver mulighed for at styrke naturfagene i folkeskolen og på de gymnasiale uddannelser,« siger hun.

Hos Aalborg Universitet oplyser man, at man til september slår dørene op for rekord mange civilingeniørstuderende.

1.008 unge ingeniørstuderende starter helt præcist, og det er historisk mange.

»Det er altid dejligt at kunne bidrage til at levere arbejdskraft, som erhvervslivet efterspørger, og som er en forudsætning for fortsat vækst,« siger Inger Askehave, prorektor på Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Også her har man oplevet en fremgang i antallet af diplomingeniører. I år er 205 blevet optaget mod 189 sidste år.