Psykisk syge betjente får i modsætning til krigsveteraner ingen støtte fra staten. Heller ikke selv om Socialdemokraterne for tre år siden mente, at de havde brug for hjælp til at komme videre.

Konfrontationer med demonstranter, meningsløs vold og selvmord er en del af jobbet for politibetjente. De mange belastninger gør, at nogle betjente bliver så psykisk skrøbelige, at de ikke kan arbejde.

Flere af dem søger hjælp i en særlig kammeratstøtteordning, der drives af frivillige. Men trods et løfte fra Socialdemokraterne om økonomisk støtte har ordningen ikke fået en eneste krone og er derfor

lukningstruet. Det skriver Avisen.dk.

- Det er godt, at politikerne har fået øje på os, men det er beklageligt, at der ingenting er sket. Hvis vi ikke får en eller anden form for støtte fra staten, må vi lukke butikken før eller siden, siger Michael

Junker, der er en af de raske betjente, som hjælper syge fra korpset.

Kammeratstøtteordningen har kontakt til knap 100 betjente. De lider typisk af granatchok eller post-traumatisk stress. En af diagnosens konsekvenser er, at betjentene isolerer sig. De, der er værst ramt, risikerer

at blive selvmordstruede.

Derfor sørger de frivillige fra ordningen for, at betjentene møder hinanden, så de får et netværk af ligesindede, som de kan bruge, når det ser sort ud.

Krigsveteraner har også en kammeratstøtteordning. Den har en hotline, de kan ringe til, når de er nede og et hjem, de kan bruge som fristed. Politiets kammeratstøtteordning har ingen af delene.

Ordningen er nemlig ikke statsstøttet som krigsveteranernes, selvom den daværende socialdemokratiske beskæftigelsesordfører, Torben Hansen, lovede betjentene økonomisk ligestilling for tre år siden.

- Både danske betjente, men også mange andre, der udfører vigtige samfundsopgaver og bliver udsat for meget voldsomme hændelser, skal have den hjælp og støtte, de har brug for bagefter, sagde han dengang til

nyhedsbureauet Newspaq.

I dag siger Socialdemokraternes nuværende beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, at han vil tage sagen op med beskæftigelsesministeren.

- Jeg kan ikke love noget, fordi regeringen har ikke ret meget at rutte med for tiden, men jeg vil spørge ministeren, hvad hun har tænkt sig at gøre, siger Leif Lahn Jensen til Avisen.dk.

Michael Junker fra kammeratstøtteordningen advarer imod konsekvenserne af en lukning.

»De traumatiserede betjente har det sommetider rigtigt skidt, og flere af dem har ingen pårørende. For dem er ordningen livsvigtig. Jeg tør ikke tænke på, hvad der sker, hvis den ikke er her,« siger han.